HomeNieuwsBedrijven en personenO-I breidt strategische samenwerking met Nestlé Waters uit

O-I breidt strategische samenwerking met Nestlé Waters uit

nestle-waters-logoOwens-Illinois (O-I), de grootste producent van glasverpakkingen ter wereld, heeft de acquisitie van VDL Company bekendgemaakt. Deze wordt van kracht op 1 augustus 2011. VDL Company is een glasverpakkingsbedrijf met één oven in het Franse Vergèze. De acquisitie is het resultaat van een nieuwe strategische samenwerking met Nestlé Waters, wereldwijd marktleider in gebotteld water.

De fabriek van Vergèze bevindt zich vlak bij de Perrier bottelarij van Nestlé Waters en werkt al lang samen met Nestlé Waters. Volgens de voorwaarden van de overnameovereenkomst wordt O-I de belangrijkste leverancier van glazen flessen voor het merk Perrier en voor de andere watermerken van Nestlé Waters wereldwijd.

O-I is al lang leverancier van S. Pellegrino, een van de merken van Nestlé Waters. De CEO van S. Pellegrino is momenteel te zien in O-I’s wereldwijde advertentiecampagne Glass Is Life.

“Door deze nauwere strategische samenwerking met Nestlé Waters kan O-I enkele van de meest prominente merken in het watersegment ondersteunen en de positie van glas in deze belangrijke categorie versterken”, aldus Jose Lorente, president van O-I Europe.

O-I maakte de intentie om de Vergèze fabriek te verwerven bekend in november 2010, in afwachting van de voltooiing van een herstructureringsplan om de kosten van de fabriek in lijn te brengen met die van de andere Europese fabrieken van O-I.

O-I zal ongeveer 15 miljoen dollar betalen voor de acquisitie van de Vergèze fabriek, die 132 medewerkers telt. De overname zal naar verwachting bijdragen aan de winst in 2012.

Kijk voor meer informatie op www.o-i.com.