HomeMachinesEtiketteren en printenNordson introduceert innovatieve wraparound labelingsystemen

Nordson introduceert innovatieve wraparound labelingsystemen

nordson-collage

Nordson introduceert een aantal wraparound labelingsystemen, geproduceerd volgens een geheel nieuwe technologie. De systemen voorzien in de veranderde behoeftes van vooral de voedings- en drankenindustrie en zijn volgens de producent zowel kostenbesparend als duurzaam. In de nieuwe gesloten wraparound labelingsystemen wordt de lijm eerst verhit, vervolgens door een hittebestendige slang getransporteerd en uiteindelijk via een lijmpistool met precisietechnologie op het label of de verpakking aangebracht.

nordson-logoDoor het gesloten systeem heeft de lijm geen last van negatieve invloeden van buitenaf, zoals de luchtvochtigheid en papiersnippers. Hierdoor blijft de kwaliteit van de lijm optimaal. De temperatuur van de lijm blijft door het gesloten systeem constant, wat zorgt voor energiebesparing. Ook zorgen de gesloten systemen voor betere en veiligere werkomstandigheden, stelt Nordson.

In tegenstelling tot de traditionele walssystemen circuleert de lijm niet. Middels innovatieve precisietechnologie worden stippen lijm aangebracht op het moment dat een fles of andere verpakking langsloopt. Hierdoor wordt er minder lijm gebruikt en is er tevens minder afval. Elk etiket of elke verpakking wordt voorzien van verse lijm.

Doordat contactloos wordt gelabeld met elektrische lijmpistolen, slijten de pads van de vacuümtrommel minder snel. De lijmkoppen en andere onderdelen zijn zeer goed toegankelijk, waardoor het onderhoud gemakkelijker en tijdbesparender is. De systemen zijn verkrijgbaar voor zowel magazine-fed als roll-fed machines.

De terugverdientijd bedraagt volgens Nordson 12 tot 18 maanden.

Kijk voor meer informatie op www.nordson.nl.

Bron: Verpakking-Totaal