HomeMachinesAandrijven en besturenNieuwe Pick & Place machine bij SHC biedt ongekende mogelijkheden

Nieuwe Pick & Place machine bij SHC biedt ongekende mogelijkheden

shc-pick-and-place

Aan het begin van 2009 heeft Schut Hoes Cartons de eerste stappen gezet op het gebied van kunststof verwerking. Door de overname van ZHC in juni 2009 heeft SHC hierin een grote sprong voorwaarts gemaakt. Om de markt van transparante verpakkingen goed te kunnen bedienen heeft SHC vorig jaar haar machinepark al grotendeels aangepast. Zo investeerde SHC reeds in een nieuwe Roland drukpers met UV droging, een nieuwe stansmachine met verwarmd bovenraam en een Pur installatie op de plakafdeling. Met de recente aanschaf van een Digistar Pick & Place machine is een logische stap gezet om het aanbod richting klanten nog completer te maken.

shc-logoMet de nieuwe Pick & Place machine kan SHC twee voorgestanste materialen uiterst nauwkeurig aan elkaar hechten. De Pick & Place technologie biedt SHC de mogelijkheid om in te spelen op de waarneembare trend van combi-verpakkingen. De onlangs door SHC geïntroduceerde Combox®-verpakking is daar een voorbeeld van. Dergelijke combi-verpakkingen bestaan deels uit karton en deels uit transparante materialen zoals PP of PET. Het zijn hoog kwalitatieve verpakkingen met een luxe uitstraling. De verschillende transparante zijden benadrukken de zichtbaarheid van het product. Een toegevoegde waarde die de presentatie van het product ten goede komt.

Het verschil met een gebruikelijke venstermachine is dat de Pick & Place machine het venstermateriaal niet van een rol snijdt, maar de voorgestanste vensters afzonderlijk oppikt van een stapel die zich in het magazijn van de machine bevindt. Hierdoor zijn opvallende, creatieve venstervormen te realiseren. Alnaargelang de wens van de klant, kan de machine dikker of dunner kunststof materiaal verwerken en dit voorzien van rillijnen.

Inmiddels loopt er al een eerste Pick & Place project ten behoeve van navigatie-systeemaccessoires. Ook andere branches, waaronder de gebaksindustrie en de vleessector, hebben inmiddels belangstelling getoond voor deze technologie in de vorm van de Combox®.

Met de aanschaf van de Digistar Pick & Place machine kan SHC zich verder in de verpakkingsmarkt onderscheiden en een grotere meerwaarde leveren aan het eyecatching-effect van verpakkingen.

Kijk voor meer informatie op www.shc.nl.