HomeMachinesAandrijven en besturenNieuwe MPP 3 Delta robot maakt Motoman assortiment van Yaskawa compleet

Nieuwe MPP 3 Delta robot maakt Motoman assortiment van Yaskawa compleet

yaskawa-motoman-logoUitzonderlijke snelheid, hoge payload en een groot werkbereid: de nieuwe MPP 3 Delta robot maakt het Motoman assortiment van Yaskawa compleet. Deze nieuwe ontwikkeling betekent dat volledige verpakkingslijnen nu uitgevoerd kunnen worden met uitsluitend hoogwaardige Yaskawa producten ‘uit 1 hand'. Yaskawa bevestigt hiermee de positie als toonaangevende speler in de industriële automatisering.

De nieuwe 4-assige MPP 3 Delta robot is beduidend sneller en sterker dan vergelijkbare modellen welke beschikbaar zijn op de markt. Dit maakt het mogelijk om producten tot 3 kg te verplaatsen met een ongekende snelheid:

  • Tot 230 cycli per minuut
  • Conveyor snelheid tot 120 meter per minuut
  • Werkbereik van 1300 mm

Het werkbereik is ook ruim bemeten, het omvat een totale hefhoogte van 500 mm met een diameter van 1.300 mm in de cilindervorm in het bovenste gedeelte van het werkgebied en een diameter van 950 mm in het conische onderste gedeelte.

Voor de nieuwe MPP 3 is ook zeer gebruiksvriendelijke MOTOPick software beschikbaar, die de complexe taken van beeldherkenning, conveyor tracking en het genereren van pickpatronen beheersbaar maken voor systeemintegratoren en eindgebruikers.

De prestaties van de nieuwe MPP 3 worden gecompteteerd met downstream verpakkings- en palletiseerrobots. Als nieuw lid van de Motoman product familie, kan deze robot perfect gecombineerd worden met andere producten uit het assortiment van complete oplossingen met de Yaskawa technologie. Het resultaat is complete verpakkingslijnen uit een enkele bron: van het picken van het product tot het uiteindelijke palletiseren.

De producten van Motoman zijn het resultaat van jarenlange kennisopbouw en intensieve ontwikkeling. Als ’s werelds grootste producent van aandrijftechnieken en industriële robots investeert Yaskawa veel in ontwikkeling van innovatieve besturingstechnieken en robotica.

De nieuwe MPP 3 Delta robot maakte zijn wereldwijde debuut op Interpack in Düsseldorf.

yaskawa-motoman

Kijk voor meer informatie op www.yaskawa.eu.com.