HomeMachinesNiet-primair verpakkenNieuwe casepacker Racupack voor Shelf Ready Packaging

Nieuwe casepacker Racupack voor Shelf Ready Packaging

Racupack introduceert de nieuwe casepacker CP III Catamaran. Deze verpakt producten in onder andere kartonnen shelf-ready trays en wrap-around displaydozen en sluit deze met hotmelt. De casepacker met de volautomatische formaatwisseling is ontwikkeld voor producenten die vele producten en doosformaten voeren en een snel, flexibel verpakkingsproces eisen. Ook is de casepacker een belangrijk instrument bij het voldoen aan de nieuwe eisen van supermarkten zoals Albert Heijn om omdozen te vervangen door shelf-ready verpakkingen.

Snelle omstelling en zorgvuldige handling

De robuuste, roestvrijstalen CP III is optioneel uitgerust met een volautomatische formaatwisseling. Deze levert tot 70% tijdsbesparing op; de duur van een omstelling wordt ingekort van circa tien tot drie minuten. Zorgvuldige, nauwkeurige product- en kartonhandlingsystemen plaatsen de producten stabiel in de kartonnen shelf-ready verpakkingen. Daarbij zijn vele productformaties mogelijk, zoals 1×6, 1×12, 2×5 of 3×4.

Groot bereik in kwaliteiten en formaten

De case packer CP III Catamaran heeft een groot bereik in kartonkwaliteiten en doosafmetingen. De CP III verwerkt shelf-ready trays met U-lid en wrap-around displaydozen van duplex- of golfkarton. De te verwerken doosafmetingen zijn minimaal L 120 x B 100 x H 100 mm en maximaal L 400 x B 400 x H 300 mm. Optioneel is een dooslengte tot 600 mm mogelijk. Afhankelijk van het formaat en het product, bedraagt de capaciteit tot 30 dozen per minuut.

Casepackers en kartonneersystemen

Racupack ontwikkelt en produceert casepackers en kartonneersystemen voor het veilig, efficiënt en representatief verpakken van producten in kartonnen consumenten-, shelf-ready en transportverpakkingen. De robuuste, hygiënische, roestvrijstalen machines zijn speciaal ontwikkeld voor de voedingsmiddelenindustrie en de vaak koude en vochtige productieomstandigheden. Racupack zorgt voor een continue en rendabel verpakkingsproces.

Kijk voor meer informatie op www.racupack.nl of stuur een e-mail naar Ed Mets.