HomeThema'sMacropak 2010Nieuw bij FS Solutions: CS FL schakelbandtransportsysteem

Nieuw bij FS Solutions: CS FL schakelbandtransportsysteem

fssolutions-cs-fl

Het CS Transportsysteem van FS Solutions wordt uitgebreid met een schakelbandsysteem CS FL (Conveyor Systems Flexible Line) in de bandbreedtes 300, 400 en 600mm. Nieuw aan het systeem is het toepassen van een schakelband zonder verbindingspennen.

fssolutions-logoDe schakelband is kompleet uit kunststof, maar heeft de toelaatbare trekkracht van een staal versterkte band. Tevens vereenvoudigt de nieuwe opbouw de montage en demontage van de schakelband. De toelaatbare werkbelastingen, de maximale bedrijfszekerheid en eenvoudige montage behoren tot de vele voordelen van het CS FL systeem.

Geometrie

Door de geometrie van de ketting zijn er zeer geringe bocht radiussen te realiseren. Ondanks de kleine bocht radius blijft de schakelband veiligheidshalve gesloten. Door de kleine radius is er minder ruimte nodig in de productieruimte. Het systeem is ontwikkeld voor hoge belastingen en betrouwbaarheid. Door het unieke design van de schakelband wordt de trekkracht overgebracht door meerdere ogen, waardoor de toelaatbare trekkracht wordt verhoogd.

Penloos

De recent ontwikkelde schakelband is een penloos design, waarbij de schakels zeer eenvoudig aan elkaar te verbinden zijn zonder dat men gebruik hoeft te maken van hulpgereedschappen. Stilstand van de productielijn i.v.m. onderhoud en/of reinigen worden hierdoor sterk verminderd.

Voordelen

  • Geen verbindingspennen maar SNAP-Links (eenvoudige montage en demontage)
  • De pen kan niet uit de band lopen
  • Single link modules. (eenvoudig voor spare-parts)
  • Kleine inwendige bocht radius van 1,52 x bandbreedte
  • Nieuw materiaal met hoge slijtvastheid en lage wrijvingscoëfficiënt
  • Hoge toelaatbare trekkracht
  • Eenvoudige montage van het systeem
  • Geen kettingzak bij de aandrijving

Macropak 2010 – Stand E093

Kijk voor meer informatie op www.fssolutions.nl.