HomeNieuwsMoeiteloos open dankzij OptiLift van Impress

Moeiteloos open dankzij OptiLift van Impress

impress-optilift

Impress breidt zijn reeks gemakkelijk te openen deksels uit met OptiLift®, een nieuwe manier van blik openen. Dankzij het innovatieve deksel is het openen van een blik voor jong en oud nu nog gemakkelijker. OptiLift® sluit perfect aan op de verschillende verwerkingsprocedures van onze klanten; de innovatie komt voort uit Impress’ voortdurende streven naar gebruiksgemak, productvernieuwing en het gewicht van producten te reduceren.

Een flexibel deksel doet de truc

impress-logoOptiLift® bereikt zijn optimale prestatie door een slim ontwerp. Het nieuwe, door Impress gepatenteerde deksel heeft een flexibel paneel dat voor plaatsing op het blik bol is, en na het sterilisatieproces hol wordt. Zo wordt de ruimte tussen het deksel en het lipje groter, waardoor de consument zijn of haar vinger er gemakkelijker tussen krijgt. Het ontwerp is zodanig dat de vinger intuitief naar de optimale positie voor een gemakkelijke opening wordt geleid. “OptiLift® is een grote stap voorwaarts op het gebied van gebruiksgemak”, aldus Jacqueline Turlings, Manager Business development en Marketingmanager bij de Food division.

Voel het verschil

OptiLift® is het resultaat van uitgebreide testen en consumentenonderzoek naar gemakkelijk te openen sluitingen. 75% van de Duitse en Franse consumenten gaven de voorkeur aan de nieuwe bovenkant. Vooral consumenten met lange nagels en mensen die leiden aan artritis waren bijzonder blij met het nieuwe ontwerp. “Een speciaal ontworpen logo, dat op het deksel kan worden gedrukt, benadrukt de boodschap voor de consument dat dit blikje gemakkelijker geopend kan worden”, legt Turlings uit.

OptiLift® weegt ook minder

In lijn met andere recente innovaties van Impress, wordt ook deze ontwikkeling gekenmerkt door een significante verlaging van de metaaldikte. De nieuwe versie van het OptiLift® deksel van 73 mm doorsnede is ongeveer 10% lichter dan zijn voorganger. Hierdoor wordt de aan de productie gerelateerde koolstofvoetafdruk verder omlaag gebracht.

De gemakkelijk te openen OptiLift® deksels zullen beschikbaar zijn in een complete reeks diameters; 65, 73, 83 en 99mm. Onder het overkoepelende merk OptiLift® zijn meer dekselontwerpen mogelijk, om te voldoen aan de verschillende wensen van onze klanten.

Kijk voor meer informatie op www.impressgroup.com.