HomeMachinesAandrijven en besturenMeten, besturen en reguleren in een nieuwe dimensie met MSR-systeem van Sigmatek

Meten, besturen en reguleren in een nieuwe dimensie met MSR-systeem van Sigmatek

sigmacontrol-msr

Sigmatek introduceert een innovatief MSR systeem die door zijn modulariteit, uitstekend geschikt is voor de meest uiteenlopende taken in meet- en besturingstechnologie. De Real-time Ethernet-VARAN biedt het perfecte communicatiesysteem voor het gedecentraliseerde gebruik van dit MSR systeem. Alle gemeten waarden in het hele systeem kunnen synchroon worden geregistreerd met de hoogst mogelijke data beveiliging.

Het innovatieve MSR systeem van SIGMATEK is, door zijn modulariteit, geschikt voor de meest uiteenlopende taken in meet- en besturingstechnologie. Zij kan worden uitgerust met maximaal 8 basis modules, die elk 8 meetkanalen hebben. Een flexibele configuratie is ontwikkeld, waarbij gebruik gemaakt wordt van maximaal 192 digitale of 64 analoge I/O’s.

Het MSR systeem kan worden geconfigureerd, indien nodig voor elke taak, zodat alle vereiste meetwaarden kunnen worden verzameld en verwerkt. De verschillende kanalen van de meet modules kunnen worden samengevoegd voor het opnemen van verschillende meetwaarden (4..20-mA, + /-10V, enz.) specifiek voor de toepassing. Een buitengewone samenstelling wordt gerealiseerd door montage modules van Dataforth.

Alle gemeenschappelijke meet- en besturingswaarden kunnen worden verwerkt met de hoogste precisie en een cyclustijd van maximaal 200 µs. De conversietijd is 25 µs per kanaal (40 KHz). Interferentie resistentie is gewaarborgd door middel van galvanische isolatie van de meetkanalen. Voor de analoge I/O’s worden Lemo connectoren met push-pull vergrendeling gebruikt.

VARAN Real-time ethernet geeft de grootste data security

De real-time Ethernet-VARAN biedt het perfecte communicatie systeem voor gedecentraliseerde gebruik van het MSR systeem. Alle meetwaarden in het hele systeem kunnen worden geregistreerd en synchroon worden verzonden met de hoogst mogelijke data beveiliging. Alle gegevens van het MSR systeem worden daardoor toegankelijker voor “higher level management” sytemen. De initiële opstart is eenvoudig via VARAN, aangezien de meetmodules tijdens de runtime automatisch geïdentificeerd worden.

MSR Systeem toegepast in de luchtvaart

Het SIGMATEK MSR systeem wordt al gebruikt bij TEST-FUCHS in Oostenrijk, één van de toonaangevendste bedrijven in testsyste-men voor de lucht- en ruimtevaart. Hydraulische onderdelen voor alle marktrelevante civiele vliegtuigen kunnen worden getest met behulp van dit systeem.

SigmaControl

sigmacontrol-logoMet ruim 20 jaar ervaring in industriële besturingstechniek levert SigmaControl gespecialiseerde kennis en producten van vooraanstaande leveranciers als Sigmatek, Copa-Data, Keba en IQ-Automation voor de Benelux.

Sigmatek

sigmatek-logoIn 1988 is in Lamprechtshausen bij Salzburg Sigmatek opgericht. In de nu bijna 20 jarige geschiedenis hebben vele innovatieve ontwikkelingen tot evenveel baanbrekende besturingsoplossingen geleid. Sigmatek ontwikkelt en produceert hardware zoals besturingssystemen, PLC’s, Motion Controllers, Servosystemen, Visualiseringunits en Industriële PC’s. Ook de bijbehorende Software zoals programmering- en servicetools komen uit de R&D van SIGMATEK. De afgelopen jaren is een onstuimige groei de reden geweest tot 2 keer toe de faciliteiten te verdubbelen. Momenteel werken er ca.300 hooggekwalificeerde medewerkers. Innovatie, hoge kwaliteit, Europese productie en service zijn maatgevende voor het succes van Sigmatek.

Kijk voor meer informatie op www.sigmacontrol.eu.