HomeNieuwsMetaalunie organiseert handelsmissies naar Turkije en regio rond Bodensee

Metaalunie organiseert handelsmissies naar Turkije en regio rond Bodensee

metaalunie-logoOndernemers in de metaal kunnen zich nog tot 11 februari opgeven voor twee internationale handelsmissies: van 10 tot en met 14 april gaat de reis naar Turkije en van 15 tot en met 17 mei naar de regio rond de Bodensee.  Beide missies worden georganiseerd door de Koninklijke Metaalunie in samenwerking met diverse partners. Door financiële ondersteuning van de overheid zijn de kosten relatief beperkt. Deelname staat open voor zowel leden als niet-leden van de Metaalunie.

De missie naar Turkije richt zich op de economisch en industrieel sterke regio's Izmir en Bursa. Vijf dagen lang krijgen deelnemers de mogelijkheid in contact te komen met potentiële handelspartners en inzicht te krijgen in de zakencultuur van dit land. Met het oog op de modernisering van de Turkse industrie zijn er volop kansen voor Nederlandse ondernemers in de machinebouw en voor ondernemers in toelevering en engineering van componenten en halffabrikaten. In het bijzonder voor de sectoren bouw en bouwmaterialen, kunststof, voedselverwerking & verpakking en gereedschappen.

De trinationale regio rond de Bodensee bestaat uit de Duitse deelstaat Baden-Württemberg, de Oostenrijkse deelstaat Vorarlberg en het oostelijke deel van Zwitserland. De missie naar dit gebied is met name interessant voor MKB-ondernemers in de technologisch hoogwaardige machinebouw, zoals: verpakkingsmachines, lucht- en ruimtevaart, textielmachines, fijnmechanica, metaalbewerking, elektronica, precision machinery en optica. Vooral kennisintensieve toeleveranciers zijn kansrijk. Deze trip verschaft toegang tot één van de sterkst geïndustrialiseerde regio's van West-Europa, waar meer dan 40 procent van alle Europese machines geproduceerd worden. Daarnaast zijn er researchcentra, technische universiteiten en cluster- en sectorstructuren beschikbaar.

Online aanmelding is mogelijk tot 11 februari bij NL EVD Internationaal.

Kijk voor meer informatie op www.metaalunie.nl en/of www.evd.nl.

Bron: Metaalnieuws