HomeNieuwsMeer ergonomie en minder materiaalverbruik bij de verpakking

Meer ergonomie en minder materiaalverbruik bij de verpakking

storopack-logoHet voorbeeld van Ak Tronic maakt duidelijk hoe een geïntegreerde oplossing van elementen met uitstekende prestaties de kwaliteit en efficiëntie van het verpakkingsproces kan verhogen. Deze groothandelaar in computer- en videospelletjes verzendt dagelijks ongeveer 1.500 pakjes. Om aan deze behoefte te voldoen hebben de verpakkingsadviseurs van Storopack twee toestellen uit de reeks Paperplus Chevron opgesteld. De automatisch geproduceerde papieren buffers bereiken via een smalle transportband acht werkplekken. Voordien had het bedrijf zestien werkplekken nodig, die allemaal met afzonderlijke toestellen waren uitgerust. De nieuwe uitrusting verbetert de werksituatie: de papieren buffers zijn reeds geperforeerd, er is altijd voorraad voorhanden en de geluidsemissie daalt aanzienlijk. Dankzij de kreuktechniek van Chevron vermindert het papierverbruik.

Ak Tronic is als verkoper van spelletjes voor computers en spelconsoles de nummer één op de Duitse markt en is bij nagenoeg alle grote detailhandelaars vertegenwoordigd. Het concept is dan ook zeer aantrekkelijk voor de handelspartners: zij stellen de verkoopoppervlakte ter beschikking, waarop een speciaal voor dit marktsegment ontworpen display wordt geplaatst. De ‘softwarepiramide' stelt het assortiment voor als herkenbaar winkelmerk. Ak Tronic staat in voor de aanvulling van het assortiment en betrouwbare leveringen.

Na elke verkoop moet er worden nabesteld. Inpakkers leggen in de in serie geproduceerde verzendingen papieren buffers om overblijvende lege ruimte naast en boven dvd’s en cd’s op te vullen. Het voordeel van Paperplus Chevron is het efficiënte materiaalgebruik. De toestellen verwerken een papierslang met een gepatenteerde kreuktechniek. Het resultaat is een verpakkingsmateriaal dat met weinig papier veel volume opvult. De lengte van de kussens kan worden aangepast. De bediening van de productie en de transportband gebeurt met fotovoltaïsche cellen. Het toestel kan 20 m verpakkingsmateriaal per minuut produceren.

De installatie sluit aan bij het ‘working comfort'-concept van Storopack. Derhalve bekijken de adviseurs het verpakkingsproces in zijn interlogistieke context, waarna ze zich hierop baseren om een oplossing voor te stellen die zowel voordelig als ergonomisch verantwoord is omdat dit de kwaliteit van de processen en de productiviteit ten goede komt.

Dit is ook de ervaring van de directie van Ak Tronic. “Wij verlangden van Storopack eigenlijk hetzelfde als wat wij onze klanten bieden, met name dat zij gebaseerd op hun vakkennis dat product zouden uitzoeken dat voor onze behoeften de beste resultaten oplevert. En dat hebben we gekregen. Het is een intelligente oplossing, die alleen kon worden bedacht door iemand die alle factoren bekijkt en juist inschat”, zegt Dirk Look, afdelingshoofd Logistiek bij Ak Tronic.

Kijk voor meer informatie op www.storopack.nl.