HomeNieuwsBedrijven en personenMactac betaalt folteraars tonnen aan ontslagvergoeding

Mactac betaalt folteraars tonnen aan ontslagvergoeding

mactac-logoMactac, het in opspraak geraakte in zelfklevende oplossingen gespecialiseerde bedrijf, heeft het op staande voet ontslaan van medewerkers die een collega jarenlang folterden en vernederden, duur moeten bekopen. Een Belgische rechter vond de folteringen destijds namelijk geen dwingende reden voor ontslag en veroordeelde Mactac tot het betalen van tonnen aan ontslagvergoedingen. Een van de folteraars heeft volgens het Belgische dagblad Het Laatste Nieuws zelfs een ontslagvergoeding van € 250.000 ontvangen.

Gisteren meldden we al, eveneens naar aanleiding van een artikel in Het Laatste Nieuws, dat een medewerker van Mactac jarenlang door collega’s werd gefolterd en vernederd (zie: Medewerker Mactac jarenlang gefolterd en vernederd door collega’s). Het slachtoffer werd tijdens zijn werk onder andere door zijn collega’s vastgebonden, opgesloten, bespoten met een hogedrukreiniger en seksueel vernederd.

Een Belgische raadkamer moet in januari beslissen of de feiten al dan niet verjaard zijn. De advocaat van het slachtoffer wil de daders, die destijds door Mactac zijn ontslagen en een riante ontslagvergoeding hebben ontvangen, nu alsnog laten vervolgen voor foltering.

Lees ook: Medewerker Mactac jarenlang gefolterd en vernederd door collega’s

Bron: Het Laatste Nieuws