HomeNieuwsMachinebouwers pessimistischer gesteld

Machinebouwers pessimistischer gesteld

machinebouw-klDe inkoopmanagers van de machinefabrikanten waren in mei pessimistischer dan in april. Dat blijkt uit de laatste meting van de BrancheBarometer Voedingsmiddelenmachines van de DMFI/NBT. De gestegen staalprijs lijkt hiervan de oorzaak.

Het indexcijfer van de verwachting over groei in de branche was afgelopen maand 53,7; in april was dit nog 55,9. De branche ontwikkelde zich in mei ook minder goed dan de totale Nederlandse industrie (56,5, zoals gemeten door de vereniging van inkopers Nevi). Wel zien zij nog altijd groei in hun bedrijf en branche: een score hoger dan 50 betekent groei.

Orders

De BrancheBarometer Voedingsmiddelenmachines van Metaalunie-groepen DMFI en NBT is, net als de Nevi Inkoopmanagersindex, opgebouwd uit vijf componenten. De samenstellers trekken uit de ontwikkeling in mei ten opzichte van april onder meer de volgende conclusies: de productie ontwikkelt zich vrijwel hetzelfde als vorige maand, over de orders denken de inkopers veel minder positief, de levertijd van de leveranciers is korter, de voorraden eindproduct nemen flink af.

Bron: VMT Online (www.vmt.nl)