Home Machines Wegen en doseren LWA zoekt in samenspraak met klant altijd naar de beste weegoplossing

LWA zoekt in samenspraak met klant altijd naar de beste weegoplossing

Laurijsen Weegautomaten (LWA) is met meer dan dertig jaar ervaring een bekende en uiterst ervaren partner op het gebied van wegen van met name levensmiddelen. Met name voor breukgevoelige producten en bulktoepassingen heeft LWA een volledige reeks wegers ontwikkeld.

Met meer dan duizend gerealiseerde projecten in zeer uiteenlopende toepassingen heeft LWA een grote ervaring verzameld over wat goed afgewogen kan worden, maar vooral ook wat juist niet. In samenspraak met de klant wordt altijd naar de beste oplossing gezocht en door de eigen metaalwerkplaats is LWA uiterst flexibel om de wegers dusdanig aan te passen zodat deze optimaal geschikt zijn voor de betreffende toepassing.

Zo kwam Bettinehoeve vanuit de behoefte om de productie beter te stroomlijnen en te vergroten een aantal jaar geleden in contact met LWA. “De samenwerking met LWA kenmerkt zich door flexibiliteit en kwaliteit. De keuze voor LWA als partner op het gebied van wegen is een goede geweest”, stelt Remco van Gastel, Manager Productie en Technische Dienst bij Bettinehoeve.

Het begon een aantal jaar geleden allemaal met een 2-kops NewWeigh lineaire weger, die inmiddels is omgebouwd voor grotere gewichten, en recent kwam daar een 10-kops Combimat multihead weger bij. “Onze geitenkaasbolletjes worden tegenwoordig automatisch afgewogen en verpakt in cupjes”, legt Remco van Gastel uit. Dit resulteert volgens hem in minder give-away, minder FTE’s aan de productielijn en een zo goed als dubbele output. “Wij hebben nu vrijwel geen give-away meer en produceren circa 35 verpakkingen per minuut.”

Recent koos ook Solhatt, een bedrijf in Noorwegen dat wordt gerund door enkele Nederlanders, voor de betrouwbaarheid van de machines van LWA. Het verpakken zo’n 150.000 zakjes met zaden per jaar gaat er per aantal, volume of gewicht.

Bij dat laatste komen de NewWeigh machines van LWA in beeld. Solhatt gebruikt twee E104A weegautomaten. De ene wordt gebruikt voor het handmatig vullen van partijen zaadzakjes met behulp van een voetpedaal, de andere is gekoppeld aan een volautomatische verpakkingsmachine. “Voordeel van de machines is de betrouwbaarheid, de mogelijkheid om de dosering zeer nauwkeurig aan te passen aan allerlei types zaad en die instellingen als ‘recept' op te slaan”, vertelt Tom Boersma van Solhatt.

www.lwa.nl