HomeMachinesWegen en doserenBettinehoeve minimaliseert give-away en verdubbelt output met LWA

Bettinehoeve minimaliseert give-away en verdubbelt output met LWA

Het is 1982 als Johan Ewijk zijn eerste geiten koopt, van de melk daarvan geitenkaas maakt en die vervolgens op braderieën verkoopt. Ruim veertig jaar later is deze hobby uitgegroeid tot de Bettinehoeve, een bloeiend bedrijf met meerdere productielocaties in en rondom Etten-Leur en waarvan de geitenkaas niet meer weg te denken is uit de schappen van de supermarkten. “Onze missie is het produceren en vermarkten van smaakvolle producten van hoge kwaliteit geitenmelk”, vertelt Remco van Gastel, Manager Productie en Technische Dienst bij Bettinehoeve.

Deze missie is sinds 1982 niet meer gewijzigd, maar de markt voor zuivelproducten van geitenmelk is dat zeker wel. Remco van Gastel: “De vraag loopt enorm op en wij willen geautomatiseerde processen om onze productie beter te stroomlijnen en te vergroten.” Vanuit die behoefte kwam Bettinehoeve een aantal jaar geleden in contact met Laurijsen Weegautomaten (LWA) uit het nabijgelegen Dongen. “De samenwerking met LWA kenmerkt zich door flexibiliteit en kwaliteit. De keuze voor LWA als partner op het gebied van wegen is een goede geweest.”

Het begon een aantal jaar geleden allemaal met een 2-kops NewWeigh lineaire weger, die inmiddels is omgebouwd voor grotere gewichten, en recent kwam daar een 10-kops Combimat multihead weger bij. “Onze geitenkaasbolletjes worden tegenwoordig automatisch afgewogen en verpakt in cupjes”, legt Remco van Gastel uit. Dit resulteert volgens hem in minder give-away, minder FTE’s aan de productielijn en een zo goed als dubbele output. “Wij hebben nu vrijwel geen give-away meer en produceren circa 35 verpakkingen per minuut.”

De keuze voor het automatisch afwegen en verpakken in het algemeen en die voor LWA als partner op het gebied van wegen in het bijzonder bevallen Bettinehoeve goed. “Met meer dan duizend gerealiseerde projecten in zeer uiteenlopende toepassingen hebben wij een grote ervaring verzameld over wat goed afgewogen kan worden, maar vooral ook wat juist niet. In samenspraak met de klant zoeken wij altijd naar de beste oplossing en door onze eigen metaalwerkplaats zijn wij uiterst flexibel om de wegers dusdanig aan te passen zodat deze optimaal geschikt zijn voor de betreffende toepassing”, licht John Laurijsen de kennis en kunde van LWA toe.

www.lwa.nl