HomeMachinesWegen en doserenSolhatt kiest voor betrouwbaarheid van machines van LWA

Solhatt kiest voor betrouwbaarheid van machines van LWA

Solhatt is een bedrijf in Noorwegen, gerund door enkele Nederlanders. Solhatt houdt zich bezig met de teelt, import en verkoop van biologische tuinzaden, die grotendeels via een webwinkel worden verkocht. Alle zaden worden binnen het bedrijf verpakt, zo’n 150.000 zakjes per jaar.

Het verpakken van de zaden gaat per aantal, volume of gewicht en bij dat laatste komen de NewWeigh machines van Laurijsen Weegautomaten (LWA) in beeld. Solhatt gebruikt twee E104A weegautomaten. De ene wordt gebruikt voor het handmatig vullen van partijen zaadzakjes met behulp van een voetpedaal, de andere is gekoppeld aan een volautomatische verpakkingsmachine.

“Voordeel van de machines is de betrouwbaarheid, de mogelijkheid om de dosering zeer nauwkeurig aan te passen aan allerlei types zaad en die instellingen als ‘recept' op te slaan”, aldus Tom Boersma van Solhatt.

LWA is een zeer bekende partner voor het afwegen in de food en non-food industrie. Met meer dan duizend gerealiseerde projecten in zeer uiteenlopende toepassingen heeft LWA een grote ervaring verzameld over wat goed afgewogen kan worden, maar vooral ook wat juist niet. In samenspraak met de klant zoekt LWA altijd naar de beste oplossing en door de eigen metaalwerkplaats is LWA uiterst flexibel om de wegers dusdanig aan te passen zodat deze optimaal geschikt zijn voor de betreffende toepassing.

www.lwa.nl