HomeThema'sMacropak 2010Lupro toont noviteiten Graham Tahara en OMV Machinery op Macropak

Lupro toont noviteiten Graham Tahara en OMV Machinery op Macropak

lupro-logoLupro is naast producent van klantspecifieke transport- en handlingsystemen ook importeur en dealer van machines van Alemo Foam Extruders, P.R.T. Service & Innovation, OMV Machinery en Graham-Tahara. Op de verpakkingsbeurs Macropak toont Lupro noviteiten van Graham Tahara en OMV Machinery.

Graham Tahara

Sinds 1994 produceert TAHARA, de Japanse producent van Injection-Blow-Molding machines, uitsluitend volledig elektrische machines. Deze keuze heeft TAHARA geen windeieren gelegd, momenteel hebben zij in Japan een marktaandeel van ruim 80% in de blow molding machines.

Na dit succes heeft TAHARA besloten ook de Europese markt te betreden en heeft deze stap samen met GRAHAM PACKAGING gezet. GRAHAM bouwt onder licentie de volledig elektrische blow molding machines voor de Europese markt onder de naam GRAHAM-TAHARA. De machines worden in Warschau bij GRAHAM PACKAGING POLAND gebouwd, daar waar GRAHAM al haar eigen machines en matrijzen bouwt.

lupro-graham-1

De Europese marketing van de GRAHAM-TAHARA machines wordt gedaan door MUEHSAM-ELEKTROMECH. Deze firma uit Warschau is er van overtuigd dat deze GRAHAM-TAHARA machines, net als in de spuitgietwereld de hydraulische machines zal vervangen. De verkoop binnen Europa wordt georganiseerd door middel van agenten.

De unieke samenwerking heeft tevens tot gevolg dat naast de machine ook de matrijzen en zelfs de productontwikkeling kan worden aangeboden. Hierbij heeft u de beschikking over de knowhow van GRAHAM PACKAGING POLAND, waar jaarlijks ruim 2.500 matrijzen worden gemaakt voor de intern gebruik bij GRAHAM PACKAGING wereldwijd.

Naast alle knowhow en expertise door GRAHAM PACKAGING POLAND ter beschikking wordt gesteld heeft het gebruik van deze machine een aantal essentiële voordelen ten opzichte van de hydraulisch aangedreven blow molding machines, waaronder: lager energieverbruik (reductie van 50-60%), kortere cyclustijden, fluisterstille machines, volledig olievrije machine, langere standtijd van de matrijzen en lagere productprijs.

OMV Machinery

Lupro treedt sinds juni 2009 op als agent Benelux van OMV machinery. OMV is eenproducent van thermoformingmachines, en bouwen deze al ruim 30 jaar in het Italiaanse Verona.Tot voor een aantal jaren terug was OMV voornamelijk bekend om de grote, massale installaties, maar de laatste decennia hebben ze zich met name op de kleinere systemen gericht.

lupro-iml-1

Naast dit kan ik gerust stellen dat OMV de actiefste producent is op het gebied van de thermoformmachines, dit is ook op te maken uit de ruim 25 patenten die zij voeren, waaronder een inmould RIM installatie, waarbij de randen van de cups zonder extra bewerking inline gekraald worden.

lupro-iml-2

Een van de laatste noviteiten is een IML installatie in combinatie met thermoformeren. Ik hoef u uiteraard niet te vertellen wat dat betekend voor de mogelijkheden met barrièrefolie enerzijds en de lage omstelkosten en snelle omsteltijden anderzijds.

lupro-iml-3

Macropak 2010 – Stand F095

Kijk voor meer informatie op www.lupro.nl.