HomeMachinesAandrijven en besturenLogitrade vergroot orderpickcapaciteit Studieboekencentrale

Logitrade vergroot orderpickcapaciteit Studieboekencentrale

logitrade-studieboekencentrale

De Studieboekencentrale heeft nog voor aanvang van het piekseizoen flink geïnvesteerd in de logistiek. Dankzij extra batchpickkarren en opdrachtenhorloges is de orderpickcapaciteit flink uitgebreid. Met het logistieke dashboard LogiMonitor heeft de Studieboekencentrale bovendien de prestaties van de orderpickers nauwgezet kunnen volgen. Dankzij deze oplossingen van Logitrade zijn de studieboeken ook deze zomer weer op tijd uitgeleverd.

logitrade-logoDe Studieboekencentrale levert studieboeken en educatieve diensten aan studenten en onderwijsinstellingen in het MBO/HBO/WO, studieverenigingen, bedrijven en overheidsinstanties. Het bedrijf uit Emmen zag het aantal orders in de afgelopen jaren verveelvoudigen, en die groei zet nog steeds door.

Het gevolg is dat de Studieboekencentrale na de verhuizing naar een nieuw distributiecentrum in 2010 nu opnieuw heeft moeten investeren in de logistiek. Aan Logitrade, dat verantwoordelijk is voor het logistieke concept in het nieuwe distributiecentrum, is gevraagd om een groot aantal extra hulpmiddelen te leveren.

Extra Scango-Carts en ScanWatches

Om de orderpickcapaciteit te vergroten heeft Logitrade aan de Studieboekencentrale extra Scango-Carts en extra ScanWatches geleverd. De Scango-Carts maken het mogelijk om tijdens één pickronde 25 orders tegelijk te verzamelen zonder dat de gepickte artikelen na afloop nog eens uitgesorteerd hoeven te worden.

Hun pickopdrachten ontvangen de orderpickers via hun ScanWatch, een berichtenhorloge met geïntegreerde barcodescanner die om de pols wordt bevestigd. De orderpickers houden op die manier hun handen vrij.

Logitrade heeft daarnaast extra werkstations gecreëerd, die stuk voor stuk zijn uitgerust met verstelbare werktafels en antivermoeidheidsmatten. Ook een aantal extra rollenbanen, die werken op basis van zwaartekracht, zorgen voor de aanvoer van goederen naar de werkstations. Daarbij is ook de aangedreven rollenbaan, voor de afvoer van de werkstations naar de sortering, behoorlijk verlengd.

Logistiek dashboard

Behalve het aantal hulpmiddelen heeft Logitrade ook de applicatiesoftware LogiMore met enkele modules uitgebreid. Dit systeem is nu ook voorzien van LogiMonitor, een dashboard waarmee het management de voortgang van de bedrijfsprocessen op de voet kan volgen. Bovendien kan de Studieboekencentrale met LogiMonitor alle key performance indicators (KPI’s) in de gaten houden, zoals de productiviteit van de orderpickers op de magazijnvloer.

Dankzij de LogiMonitor heeft de Studieboekencentrale de afgelopen zomerpiek in goede banen kunnen leiden. In de drie zomermaanden wordt 95 procent van het totale aantal boeken uitgeleverd. Omdat daarvoor een groot aantal tijdelijke krachten worden ingezet, heeft het bedrijf in 2010 aan Logitrade gevraagd om een praktisch en voor iedereen te begrijpen en te hanteren orderpicksysteem te installeren. Het destijds geïmplementeerde systeem stelt de Studieboekencentrale nog steeds in staat om topprestaties te leveren.

Kijk voor meer informatie op www.logitrade.nl of stuur een e-mail naar info@logitrade.nl.