HomeMachinesEtiketteren en printenLogi Label: daar raak je aan gehecht

Logi Label: daar raak je aan gehecht

logilabel-1

Logi Label is totaalleverancier voor etiketten en -software, printers, printlinten, slitters/rewinders en toebehoren. “Sinds de oprichting ligt onze kracht in kwaliteit, levertijden en prijzen. Een sterke combinatie, waardoor onze klantenkring constant groeit. Stuk voor stuk hechten onze klanten aan ons onafhankelijke advies voor specifieke bedrijfstoepassingen”, zegt Ton Janssens van Logi Label. Logi Label breidde haar assortiment printers onlangs uit met de LX900e etiketten kleurenprinter en de FX1200e Digital Label Finishing System, beide van Primera.

logilabel-logoPrimera LX900e etiketten kleurenprinter

De LX900e print kleine series full colour etiketten sneller met een verbeterde printkwaliteit. De LX900e is Primera’s snelste inkjet kleuren etiketten printer ooit. Hij print etiketten tot een snelheid van 4,5” per seconde, bijna 17 x sneller dan Primera’s LX810e (met vergelijkbare printkwaliteit).

Afzonderlijke inkt cartridges voor cyaan, magenta, geel en zwart houden de verbruikskosten laag omdat alleen die cartridge vervangen hoeft te worden welke leeg is. De semi permanente printkop is voorzien van de allernieuwste technologie om vlijmscherpe afdrukken maken van teksten, foto’s en grafische afbeeldingen zoals niet eerder vertoond in short run full colour label printers.

“De LX900e zet een nieuwe industriële standaard neer voor printsnelheid, print kwaliteit en lage verbruikskosten”, aldus Mark Strobel van Primera. “We hebben goed geluisterd naar onze gebruikers. Zij vertelden ons dat een snellere printer en gescheiden inkt cartridges de belangrijkste verbeteringen waren die wij konden leveren. Maar dit mocht niet ten koste gaan van de hoge printkwaliteit zoals ze op de andere Primera full colour printers gewend waren. De LX900e zorgt voor al deze oplossingen en nog meer dan gevraagd.”

Typische toepassingen worden gevonden in product etiketten voor koffie, wijn, bakkerij, confectie, vlees, kaas en honderden andere speciale toepassingen in de food industrie. De LX900e is ook ideaal voor private Labelling, test etiketten (grafische industrie), drukproeven, chemische industrie voor gevaren etiketten en diverse retail toepassingen (aanbiedingen, schap etiketten in kleur en meer).

De bijgeleverde printer drivers zijn geschikt voor Windows XP/VISTA/7 en Mac OS X10.5 en hoger, tevens wordt een makkelijk te gebruiken etiketten software pakket meegeleverd om te gebruiken onder Windows. Alle overige grafische ontwerp pakketten voor Windows en Mac kunnen gebruikt worden om ontwerpen te maken en via de bijgeleverde drivers te printen.

Inkjet geschikte materialen die verkrijgbaar zijn voor de LX900e zijn: Primera’s exclusieve TuffCoat Extreme wit en transparant polyester en BOPP. Geprinte etiketten  op dit materiaal zijn waterbestendig, kras en veegvast. Water afstotende papieren materialen zijn verkrijgbaar in hoogglans, semi glans en mat gecoat. De formaten die geprint kunnen worden variëren van 19 mm.  breed en 19 mm. lang tot een maximum van 203 mm. breed en 609 mm. lang.

logilabel-2

FX1200e Digital Label Finishing System

De nieuwe FX1200e digitale label afwerkingunit zet een nieuwe standaard in de etikettenmarkt door prijs en prestatie. De FX1200e is een digitale off-line label converteermachine die rollen met een buitendiameter tot 305 mm. (12 “) accepteert van de bedrukte uitvoer van diverse digitale persen, zoals de Primera CX1200e Digital Color Label Press.

De FX1200e bewerkt de aangeleverde rollen met verschillende activiteiten, waaronder:

  • Lamineren – met transparante clear polypropyleen (PP) of polyester (PET) films voor een hogere duurzaamheid en UV-bestendigheid. Uitermate geschikt voor zware toepassingen en een laminaat maakt de etiketten uitstekend bestand tegen chemische en weersinvloeden.
  • Digitale stansen – in elke gewenste maat of vorm
  • Afval matrix verwijderen – het maken van afgewerkte rollen klaar voor gebruik
  • Snijden – voor het maken van meerdere smalle rollen van de bredere input roll
  • Het opnieuw opwinden – op meerdere 3″ (76mm) kernen

logilabel-4

Gebruik makend van Primera's patent, QuadraCut™-technologie, kan vrijwel elke vorm en grootte van het etiket worden geproduceerd, zonder de noodzaak om dure stansblikken aan te kopen. Tot vier snij-units kunnen worden geïnstalleerd in een keer om de snelheid te verviervoudigen in vergelijking met concurrerende machines die slechts een enkele unit gebruiken.

“Na de introductie van de baanbrekende CX1200e Digital Color Label printer in 2009 ontdekten we snel dat er weinig tot geen finishing systemen beschikbaar waren. Deze vonden wij allen niet snel genoeg, niet betrouwbaar genoeg en niet makkelijk genoeg te bedienen. Dus hebben wij onze eigen machine gebouwd. Het resultaat is de FX1200e. Er is geen andere machine die zich verhoudt tot de FX1200e voor zelfs een meervoud van de prijs van de FX1200e”, zegt Mark Strobel.

De FX1200e wordt volledig geassembleerd verstuurd. Het omvat alles wat nodig is om gelijk te beginnen met de afwerking van de labels. Alle bedieningen worden via een geïntegreerde touchscreen PC gedaan. De bestanden kunnen eenvoudig worden geïmporteerd en de bediening is zeer eenvoudig. Geen extra opties zoals stansmessen, extra rollen of software nodig.

De FX1200e is ideaal voor het afwerken van digitale output aangemaakt door een breed scala van digitale rol tot rol persen en uiteraard is het de perfecte metgezel voor de Primera CX1200e Digital Color Label Press.
De CX1200e en FX1200e worden in 1 pakket verkocht voor minder dan € 50.000.

De FX1200e is het eerste en enige digitale label afwerkingsysteem die UL/CE gecertificeerd en FCC klasse A goedgekeurd is en weerspiegelt Primera's toewijding aan de hoogste kwaliteit van ontwerp, engineering en fabricage.

logilabel-3

Voor meer informatie:
Logi Label

Noordeinde 66
3341 LW Hendrik Ido Ambacht
T +31 (0)78 681 61 20
F +31 (0)78 682 21 49
www.logilabel.nl
info@logilabel.nl