HomeMachinesAandrijven en besturenLinMot lineaire en roterende servomotoren bij Groneman

LinMot lineaire en roterende servomotoren bij Groneman

groneman-logoLinMot presenteert de nieuwe lineaire hef-draaimotoren van de serie PR01, waarmee willekeurig gecombineerde lineaire- en roteerbewegingen kunnen worden gerealiseerd. De integratie van een lineaire motor, samen met een roterende direct drive in één compacte behuizing, resulteert in een nieuw design-element voor innovatieve machinebouwers. LinMot producten zijn verkrijgbaar bij Groneman in Hengelo.

In een compacte behuizing zijn zowel een lineaire motor als een draaimotor met hoog koppel ondergebracht, die elk worden bestuurd door een eigen servocontroller. In de master controllers zijn hierdoor op simpele wijze dynamische lineaire-roterende bewegingen te realiseren, die ofwel synchroon of volledig onafhankelijk van elkaar worden geprogrammeerd.

Als innovatief constructie element kunnen met de lineaire hef-draaimotoren complexe taken zoals schroeven, sluiten, omzetten, stapelen, uitlijnen en nog veel meer met één enkel component worden gerealiseerd. Daarbij kan zowel de lineaire kracht (drukkracht) alsook het koppel onafhankelijk van elkaar worden geregeld. De nieuwe motoren van de serie PR01 zijn geschikt voor krachten tot 1.000 N en met koppels tot 9 Nm en tevens leverbaar met holle as.

groneman-linmot-pr01

Kijk voor meer informatie op www.groneman.nl of stuur een e-mail naar besturingstechniek@groneman.nl.