HomeNieuwsBedrijven en personenLa Seda de Barcelona wil grootste producent van PET verpakkingen in Europa...

La Seda de Barcelona wil grootste producent van PET verpakkingen in Europa worden

lsb-logoHet doel van de Spaanse onderneming La Seda de Barcelona is volgens website IEX.nl duidelijk: de nummer 1 producent van PET verpakkingen in Europa worden. De onderneming heeft de strategie echter te lang uit het oog verloren waardoor de onderneming langs de rand van de afgrond is gegaan.

In plaats van te focussen op de kernstrategie, de productie van PET verpakkingsmaterialen, wilde La Seda betrokken zijn bij alle onderdelen van de productie van PET, van grondstoffen tot de uiteindelijke productie van verpakkingen. Hierdoor presteerde de onderneming op alle fronten in de grauwe middelmoot wat groei en winst in de weg stond. De toekomst van de onderneming kwam in gevaar. Zoals vaker het geval is bij ondernemingen moest er eerst een werkelijke crisis ontstaan om het management uit de ontkenningsfase te krijgen. Deze kwam er in de vorm van een dispuut over de jaarcijfers van de onderneming over 2008. Het gevolg, de aandelen van La Seda werden voor ruim een jaar op het strafbankje van de Spaanse beurs geplaatst waarmee de toegang tot kapitaal via de financiële markten voor La Seda geen optie meer was. De onderneming moest zijn schulden heronderhandelen met de schuldeisers, die alleen geïnteresseerd waren wanneer de strategie van de onderneming drastisch wijzigde.

Inmiddels heeft La Seda reeds een aantal niet-kernactiviteiten afgestoten, zo werd onlangs weer een verkoop bekendgemaakt van een productiefaciliteit van basismaterialen voor PET. Ook beleggers lijken langzaamaan weer warm te lopen voor de ondernemingen. Op een toenemend volume is de koers vanaf eind december verdubbeld, waarmee La Seda alweer boven de koers staat waarop schuldeisers hun schulden hebben omgezet in aandelen.

28 februari is de volgende graadmeter voor de opmerkelijke turnaround van de PET flessen gigant. Dan worden de 2e halfjaarcijfers over 2010 bekendgemaakt. In de eerste negen maanden van 2010 werd een kleine winst bekendgemaakt, de eerste in 21 maanden tijd. De vooruitzichten zijn positief.

Kijk voor meer informatie op www.laseda.es.

Bron: IEX.nl