HomeNieuwsKlickSafe van Impress wint belangrijke Duitse verpakkingsprijs

KlickSafe van Impress wint belangrijke Duitse verpakkingsprijs

impress-logoDe innovatieve blikverpakking van Impress met KlickSafe sluiting heeft een van de meest prestigieuze Duitse verpakkingsprijzen gewonnen. De prijsuitreiking, die werd georganiseerd door het Duitse verpakkingsinstituut DVI, vond plaats op maandag 27 september op de beurs in Neurenberg. De allereerste prijs van de avond ging naar Impress, Seesen.

KlickSafe is een revolutionair systeem voor het (keer op keer) openen en sluiten van een blikverpakking zonder gebruikmaking van additionele hulpmiddelen. De dekselconstructie bestaat uit een combinatie van metaal en plastic die garant staat voor het efficiënt openen en sluiten van de verpakking.  KlickSafe maakt dure en moeilijk te openen spanningsringen of sluitstrippen onnodig. Dankzij de gladde rand van het openingssysteem is het product zeer veilig.

Van de 276 ingezonden producten, afkomstig uit de hele verpakkingsindustrie en waarvan er 48 waren genomineerd, kwam KlickSafe als winnaar uit de bus. Slechts 22 inzendingen, verdeeld over 7 categorieën, vielen in de prijzen. KlickSafe werd genomineerd en ontving deze prestigieuze prijs in de categorie Sales Packaging.

Dr. Hans-Georg Hänsel van Group Nyphenburg, een adviesbureau voor neuromarketing, verklaarde in zijn presentatie voorafgaande aan de prijsuitreiking dat 70-80% van de consumenten hun beslissingen onbewust nemen en dat de verpakking een emotie moet stimuleren om het waardevol te maken.

John Martyn, Impress European Commercial and Business Development Manager for Paints and Coatings, merkte op dat KlickSafe perfect beantwoord aan Dr. Hänsel´s theorie. De verpakking heeft een trendy en modern uiterlijk, is eenvoudig te gebruiken en geeft een geruststellende ‘klik' wanneer deze wordt gesloten. Wij zijn enorm trots op deze prijs.

KlickSafe blikverpakkingen zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, variërend van 6 tot 10 liter. Zij zijn geschikt voor een breed assortiment aan producten, waaronder verf en lak en andere industriële toepassingen zoals plantaardige olie voor catering, gedroogd dierenvoedsel, of voor het opbergen van kinderspeelgoed, bijv. bouwsteentjes.

impress-klicksafe

Kijk voor meer informatie op www.impressgroup.com.