HomeMachinesInspecterenIshida belooft innovaties in overvloed

Ishida belooft innovaties in overvloed

ishida-logoIshida Europe zal tijdens de Interpack een keur aan nieuwe modellen onthullen uit de gehele productportfolio van het bedrijf: multiheadwegers, controlewegers, bagmakers, traysealers en X-ray inspectiesystemen. Op de stand van Ishida zal de aandacht met name zijn gericht op een aantal hoofdgebieden waarop het bedrijf wereldwijd de toon aangeeft (weegapparatuur, systemen voor kwaliteitscontrole en oplossingen voor het verpakken van snacks en verse producten, evenals de aftersales service). Ishida zal de voordelen van automatisering demonstreren voor het realiseren van een verbeterde efficiëntie, optimale doorvoer en een sneller rendement op investering. Ishida is uniek met het aanbieden van een dergelijk breed apparatuurassortiment, wat het bedrijf in staat stelt volledig geïntegreerde productielijnen te ontwerpen die eenvoudig te bedienen zijn en die productieonderbrekingen en kosten terugdringen.

Een van de hoogtepunten in het apparatuurassortiment voor snacks is een verbeterde versie van Ishida's beproefde Atlas iTPS™ hogesnelheids verpakkingssysteem voor snacks in kleine en middelgrote zakken, inclusief een nieuwe niervormige 18-kops multiheadweger die, volgens het bedrijf, helpt om producttransfers en snelheden te optimaliseren met een minimum aan productschade. Door het ontwerp met twee buizen kunnen twee verschillende producten of verpakkingsmaten onafhankelijk van elkaar worden verwerkt met snelheden van 140 zakken per minuut aan iedere kant (280 in totaal), met een minieme productweggave en een efficiëntie van bijna 100%. Ook wordt met het compacte systeemontwerp de fabrieksruimte optimaal benut. 

Een van de nieuwe modellen voor kwaliteitscontrole die tijdens de beurs zullen worden gelanceerd, is een nieuwe toevoeging aan Ishida's assortiment van controlewegers. Het nieuwe DACS-G model biedt nu nòg grotere snelheden en nauwkeurigheid en kan met één druk op de knop tussen twee weegbereiken wisselen, waardoor voedingsmiddelenproducenten meer product op één machine kunnen verwerken. Een unieke Dislocating Force Limiter koppelt de weegsensor automatisch los van de weegtransportband indien plotseling teveel druk wordt uitgeoefend (bijvoorbeeld tijdens het schoonmaken) wat de DACS-G goed tegen een stootje beschermt. 

Ontwikkelingen op het gebied van multiheadwegers zijn o.a. een model dat specifiek ontworpen is voor het verwerken van hele wortelgroenten en citrusvruchten. De vereiste voorzichtige hantering van het product wordt gecombineerd met snelheden tot 60 verpakkingen per minuut en twee hogesnelheidswegers, de ene voor omvangrijke producten met grotere doelgewichten (bijvoorbeeld friet, diepvriesgroenten en voedsel voor huisdieren) en de andere voor langwerpige producten zoals zoute sticks en soepstengels. Deze modellen zijn in het bestaande Ishida assortiment van meer dan 200 verschillende modellen opgenomen, wat de uitgebreide expertise van het bedrijf aantoont met het ontwerpen en specificeren van modellen voor praktisch alle soorten voedingsmiddelentoepassingen.

Innovaties voor de verwerking van verse producten en kant-en-klaarmaaltijden zijn o.a. een uniek “weigh-batcher”  systeem voor vers gevogelte en andere kleverige vleesproducten. Een Screwfeeder-weger van Ishida creëert individuele productporties die worden aangevoerd bij afzonderlijke verpakkingsstations waar operators de presentatie en rangschikking van het product optimaliseren. Het on-demand systeem wordt doorgaans gebruikt door acht operators die normaalgesproken 50 trays per minuut kunnen verpakken met een weggave van minder dan 2g per tray. 

Ishida kondigt aan dat er momenteel nog meer machines in ontwikkeling zijn die bij de opening van Interpack zullen worden gelanceerd.

Interpack 2011 – Hal 15 – Stand A25/A26

Kijk voor meer informatie op www.ishidaeurope.nl.