HomeThema'sInterpack 2011Illig presenteert diverse innovaties op Interpack 2011

Illig presenteert diverse innovaties op Interpack 2011

illig-interpack-1

Op Interpack 2011 in Düsseldorf presenteert het Duitse Illig verschillende innovaties. Eén hiervan is de FSL 48 vorm-, vul- en seallijn. Deze lijn voldoet aan de eisen van de voedings- en zuivelindustrie en het is mogelijk de lijn uit te rusten met onderdelen die voldoen aan verschillende hygiëne-eisen. Hierdoor kan men voldoen aan de eisen tot en met hygiëneklasse 4 van VDMA voor vullen en verpakken.

illig-logoDe multi-lane filler die voor de FSL 48 is ontworpen, is geschikt voor CIP (Cleaning in Place) en SIP (Sterilization in Place) en kan dus worden gebruikt als steriele vulmachine. De machine kan bijvoorbeeld verpakkingen vormen met steriele lucht en kan worden gesteriliseerd door middel van UV-straling. De machine is aangesloten op een zogeheten steriele module die steriele lucht en stoom produceert en peroxide levert voor de filling tunnel.

Verder zijn alle FSL 48 lijnen voorzien van energiezuinige state-of-the-art motoren, waardoor de productiesnelheid hoog blijft. Afhankelijk van het product, kan de machine tot 32 cycli per minuut draaien. De zogenaamde format area van de thermoformer heeft een grootte van 480 x 320 mm (350 voor verpakkingen zonder decoratie). Hierdoor kan men steeds de complete output van de cyclus (bijvoorbeeld 12 containers) rechtstreeks in een doos zetten die is aangepast aan de afmetingen van een europallet. De FSL 48 kan alle soorten plastic en alle materialen die geschikt zijn voor FFS-lijnen verwerken.

Illig presenteert nog een innovatie. Het bedrijf heeft een nieuw IML-station ontwikkeld dat kan worden geïntegreerd in de thermoformers van de FSL 48 lijnen. Aangezien de zijkanten van de verpakkingen niet verticaal hoeven te zijn voor IML, zijn er vele mogelijkheden wat betreft de vorm van de verpakkingen. Hierdoor kan de productpresentatie in de supermarkt worden verbeterd.

Verder toont Illig een aantal mogelijkheden voor het dieptrekken van containers met een speciale onderkant en verschillende oplossingen wat betreft skin- en blisterverpakkingen.

Interpack 2011 – Hal 11 – Stand C54

Kijk voor meer informatie op www.illig.de.