HomeNieuwsHistor Paintcan wint De Gouden Noot 2010

Histor Paintcan wint De Gouden Noot 2010

goudennoot-histor

De Gouden Noot 2010 is gewonnen door PPG Coatings Nederland B.V. met de Histor Paintcan, een revolutionaire verpakking in het Doe-het-zelf segment voor verven en lakken. Dit maakte juryvoorzitter prof.dr. Onno Omta bekend op dinsdagavond 5 oktober tijdens een uitverkocht 8e Nationale Verpakkingsinnovatie Diner in het Holland Casino te Utrecht. Hij sprak namens de twintigkoppige jury, die drie volle dagen bijeen is geweest, verdeeld over twee jureringsrondes, om tot haar eindoordeel te komen.

Juryoordeel

De ambitie van Histor is het verkrijgen van marktleiderschap in de Nederlandse Doehet- zelf markt. Daartoe is de hele business vernieuwd. De nieuwe Histor Paintcan vormt hierbij de kern. De Histor Paintcan is een revolutionaire innovatieve vierkante verfpot gemaakt uit kunststof. Dat is niet alleen kostenbesparend maar ook veel milieuvriendelijker. Door zijn vierkante, licht conische vorm is hij zeer herkenbaar op het schap. Maar het kernpunt van deze innovatie is het gebruiksgemak voor de schilder. De Histor Paintcan heeft een aantal voordelen ten opzichte van het conventionele verfblik, het is licht, ligt goed in de hand en is eenvoudig met de hand te openen en te sluiten. Tegelijkertijd is er geen enkele concessie gedaan aan de afsluiting tijdens transport en in de winkel. Histor voerde hiertoe een intensieve zoektocht uit naar materialen waarmee aan deze tegenstrijdige eisen kon worden voldaan en kwam uiteindelijk uit bij een kunststof op basis van gemodificeerd PET. De merkuiting werd ook sterk verbeterd, op basis van de Histor-merkwaarden: authentiek, zelfverzekerd en gepassioneerd, maar vooral ook: inventief en ingenieus. Resultaat: een totaal vernieuwd winkelschap.

De Zilveren Noot

De Zilveren Noot was voor SCA Packaging met de Christina J. Christina J is een volautomatische verpakking die een zeer hoge ‘in store’ productpresentatie geeft. De verpakking heeft een zeer innovatief structureel ontwerp dat zowel aan de voor- als achterzijde sterke stapelhoeken vormt en tevens een ‘clean open’ voorzijde heeft voor de productpresentatie.

De Bronzen Noot

De Bronzen Noot ging naar BioFoam® kisten van Synprodo B.V. BioFoam® is het eerste 100% composteerbare geëxpandeerd polystyreen met kenmerken die vergelijkbaar zijn met de eigenschappen en vormvrijheid van EPS. Hiermee kunnen biologisch afbreekbare verpakkingen worden geproduceerd.

gouden-noot-2010-finalisten

Finalisten

Zeven van de in totaal 36 inzendingen haalden evenals de winnaars van Goud, Zilver en Brons de finale van deze 25e editie van de wedstrijd. Deze finalisten waren:

Vloeibaar frituurvetverpakking – Remia CV
Een 2 en 3 liter hersluitbare can voor het eenvoudig recycleren van vloeibaar frituurvet. Het is een can die qua vormgeving zeer vernieuwend is in de FMCG branche. Functioneel heeft de can een zeer grote opening die het teruggieten vereenvoudigt.

FlexiPack – Optimal Forming Solutions B.V.
The FlexiPack: De efficiënte, flexibele en snelle blisterverpakking, geproduceerd met de FlexiMould technologie. De verpakking is innovatief door de wijze waarop ze wordt gemaakt: vanuit een digitaal ontwerp wordt de verpakking binnen enkele minuten gefabriceerd op een automatisch instelbaar pennenbed.

Drumtainer – Promens Deventer BV
De Drumtainer is een verpakking op wielen waarmee de bekende blauwe drums mobiel worden gemaakt. Drums worden in de Drumtainer opgeslagen, vervoerd en gebruikt waarbij de Drumtainer altijd een veilige opvangbak is.

SnapPak™ – Budelpack Poortvliet B.V.
SnapPak™ is een handige, met één hand te openen portieverpakking met uitstekende openings- en precieze doseringskenmerken. De verpakking heeft geen headspace en kan in diverse vormen geleverd worden.

Snapsil® – Budelpack Poortvliet B.V.
Snapsil® is een superieure doseerverpakking, ontworpen om in één beweging en met één hand eenvoudig te worden geopend.

EasiPack – Chesapeake
EasiPack is een unieke manier om doosje en bijsluiter bijeen te brengen en zo te kunnen aanleveren. Voor de verwerker geeft het een enorme efficiëntieverbetering, omdat er geen bijsluiter-inschiet meer nodig is; alleen de producten moeten er nog in.

Softcare Sensations – Diversey Inc.
De Softcare Sensations verpakking betreft een flacon voor vloeibare zeep, die scharnierend in een wandhouder wordt opgehangen. Het systeem is onder andere bedoeld voor hotelbadkamers. De flacon kan worden voorzien van een klantspecifieke cover.

Gepromoot

De winnaar van De Gouden Noot 2010, van Zilver en van Brons, alsmede de overige zeven finalisten zullen fysiek te zien zijn op de NVC-stand op de Macropak in Utrecht, van 5-8 oktober (Hal 8, standnummer C040). Zij worden eveneens via het NVC Europees en wereldwijd gepromoot op de verpakkingbeurzen van Brussel (Empack 2010), Parijs (EMBALLAGE 2010) en Düsseldorf (Interpack 2011). Verder worden ze opgenomen in de EPIC European Packaging Directory 2011, die volgend jaar wederom via de Europese nationale verpakkingsinstituten verspreid wordt. De EPIC Directory 2011 wordt geïntroduceerd in Düsseldorf op de avond van 12 mei 2011.

gouden-noot