HomeNieuwsFacebook-spel moedigt iedereen aan glasverpakkingen te recyclen

Facebook-spel moedigt iedereen aan glasverpakkingen te recyclen

friends-of-glass-logoDe Europese consumentenbeweging Friends of Glass heeft een nieuw Facebook-spel gelanceerd dat consumenten wijst op de noodzaak om glasverpakkingen te recyclen. ‘Geef de fles door’ is een leuke, interactieve manier om iedereen aan te zetten nog meer en beter te recyclen. “Pass the Bottle”, “Geef de fles door” in het Nederlands, richt zich tot de 15.000 consumenten die zich opgaven als Friends of Glass. Zij kunnen van een virtueel drankje genieten met hun vrienden en de virtuele fles doorgeven tot ze leeg is en gerecycled. Degene die de fles recyclet, is de winnaar en krijgt een beloning. Met het spel wordt duidelijk gemaakt dat glasrecycling loont voor het milieu en voor de consument zelf. Consumenten die het spel spelen, krijgen bovendien informatie over recycling, bijvoorbeeld over wat er wel en niet in de glasbak mag. 

De actie wordt gesteund door FEVE, de Europese federatie van verpakkingsglas, en komt op een moment waarop consumenten meer en meer aandacht hebben voor de milieu-impact van hun aankopen.

Het Facebook-spel bouwt voort op de inspanningen van de FEVE-leden, waaronder 's werelds grootste producent van glasverpakkingen O-I, om een dialoog op gang te brengen over de voordelen van glas. Onlangs lanceerde O-I de allereerste wereldwijde campagne voor glas: Glas is Life™ (www.glassislife.com). In deze campagne vertellen chef-koks, merkeigenaren, milieuactivisten en consumenten waarom zij geloven dat glas de beste keuze is.

“Het ‘Geef de fles door’ spel is een andere manier om consumenten te laten nadenken over glas en om ambassadeurs van glas hun enthousiasme te laten delen met hun vrienden en familie”, aldus Melianthe Leeman, Marketing Communications Manager van O-I in Europa. “Door te wijzen op de noodzaak van glasrecycling maken ze glasverpakkingen bovendien nog duurzamer: hoe meer glasscherven van goede kwaliteit er beschikbaar zijn, hoe minder energie er nodig is om nieuwe glasverpakkingen te produceren.” Voor elke 10% scherven die wordt gebruikt in de productie, daalt het energieverbruik met 3% en de CO2-uitstoot met 5%.

In Europa wordt elk jaar gemiddeld 67% (FEVE recyclingcijfers 2009) van alle glasverpakkingen gerecycled. België is de Europese nummer 1 met meer dan 96%, Nederland volgt op de tweede plaats met bijna 92%.  Wereldwijd is O-I de grootste afnemer van glasscherven met bijna 5 miljoen ton per jaar. Tegen 2017 wil het bedrijf wereldwijd 60% scherven gebruiken bij de productie van nieuwe glazen flessen en potten. Dat is een van de ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen die O-I recent vastlegde.

friends-of-glass-pass-the-bottle

Kijk voor meer informatie op www.friendsofglass.com.