HomeMachinesPrimair verpakkenElmo Food levert populaire peulvruchten in onderscheidende verpakking

Elmo Food levert populaire peulvruchten in onderscheidende verpakking

Hij was zijn hele volwassen leven werkzaam geweest in de bouw, deed jaren marktonderzoek en stapte op 25 september 2018 – destijds nog zonder bedrijf en zelfs maar een visitekaartje – binnen bij GKS Packaging. Op de dag precies twee jaar later doet Mohamed Elfakari zijn verhaal in het enorme pand van Elmo Food in het Antwerpse Wommelgem. “Mijn plan? Mijn plan was om een breed assortiment peulvruchten in een onderscheidende verpakking en via de groothandel te leveren aan etnische supermarkten in Europa”, licht Mohamed toe.

Kikkererwten, linzen en allerlei soorten bonen; het zijn slechts enkele voorbeelden uit het volledige gamma aan kwaliteitsvolle peulvruchten dat Elmo Food levert. Het pand in Wommelgem staat vol met pallets en bigbags met peulvruchten van over de hele wereld. Mohamed: “Ik heb voorafgaand aan de oprichting van Elmo Food drie jaar lang marktonderzoek gedaan. Er bleek geen enkel bedrijf gespecialiseerd te zijn in het verpakken van enkel en alleen peulvruchten. We zijn daarom begin 2020 begonnen met het zelf importeren, verpakken en vervolgens leveren aan etnische groothandels van een volledig gamma aan peulvruchten.”

Bij dat verpakken kwam GKS Packaging om de hoek kijken. Mohamed was op zoek naar een onderscheidende, hersluitbare verpakking voor zijn peulvruchten en kwam na enkele tips terecht in Eindhoven. “Ik had ontdekt dat er niemand was die een volledig gamma peulvruchten leverde in een hersluitbare verpakking. Dit was iets nieuws, het gaat voedselverspilling tegen en het ziet er bovendien onderscheidend uit. Ivo had al snel in de gaten dat mijn plannen serieus waren en heeft mij overtuigd om dit project aan hen toe te vertrouwen”, zegt Mohamed verwijzend naar mede-oprichter en eigenaar Ivo Geukes van GKS Packaging.

GKS Packaging ontwikkelde voor Elmo Food een volledig nieuwe machine voor het maken van zogenaamde BRIC-verpakkingen. “Zoals al onze machines is BRIC geheel modulair opgebouwd en kan hiermee eenvoudig aan klantspecifieke eisen aangepast worden. Er is bijvoorbeeld een module om de verpakking te voorzien van een etiket, waarmee de zak na gebruik opnieuw gesloten kan worden. Naast de voor ons traditionele en modulaire bouwwijze heeft BRIC een zeer kleine footprint en een open design. BRIC kan achter iedere VFFS-machine geplaatst worden en produceert de perfect gevormde verpakking om de unieke producten van Elmo Food optimaal te presenteren”, legt Dennis Kuijpers van GKS Packaging uit.

Bij Elmo Food ziet men de toekomst daarom ook rooskleurig tegemoet. “We hebben hier in Wommelgem een pand van 3.000 m2 en zijn nog maar sinds begin dit jaar bezig, maar het pand is alweer te klein en daarom zijn we druk op zoek naar een pand van minimaal 10.000 m2. We hebben behoefte aan meer ruimte voor opslag en aan meerdere verpakkingslijnen, bijvoorbeeld ook voor papieren verpakkingen. Er komen ook in België namelijk steeds meer nieuwkomers bij en ook door de opkomst van het veganisme neemt de vraag naar en populariteit van peulvruchten toe. Zoals een Belg friet eet, zo eten wij peulvruchten”, besluit Mohamed – zelf met een Marokkaanse achtergrond, maar opgegroeid in België – met een glimlach.

www.gkspackaging.com