HomeDossiersDuurzaamheidEco-rock: revolutionair product van Weber

Eco-rock: revolutionair product van Weber

ecorock

Eco-rock is volledig geproduceerd zonder houtpulp zoals we bij normaal papier gewend zijn. Het basismateriaal is voornamelijk ‘steen': 85% Calcium Carbonaat, deze grondstof is in overvloed aanwezig op de wereld. Op Eco-rock materiaal wordt geprint zoals op normaal papier en heeft een aantal ‘kunststof' eigenschappen. Het is waterafstotend, taai en een veelzijdig inzetbaar product. Eco-rock is een revolutionair product, niet alleen omdat er geen houtkap plaatsvindt tijdens het productieproces maar ook omdat er geen zuren, alkaline of bleekmiddel wordt toegepast.

weberEco-rock bevat geen water en verbruikt tijdens het productieproces weinig energie in vergelijking met papieren of kunststof etiketten. Het geheim van Eco-rock zit hem geheel in het productieproces. Eco-rock is gecertificeerd met betrekking tot de gehele productie levenscyclus, inclusief het degeneratieproces. De elementen zoals etikettenmateriaal en lijm beginnen na 9 maanden te vergaan. Enige restmateriaal wat overblijft is Calcium Carbonaat zoals we normaal in de natuur kunnen vinden.

Het materiaal kan ook opnieuw gerecycled worden om nieuw Eco-rock of papieren etiketten te maken, en bij verbranding stoot Eco-rock 25-50% minder CO2 uit dan normale papieren etiketten uit houtpulp.

Ons papier is uniek met betrekking tot de eigenschappen en heeft een unieke ‘gevoelswaarde'.

Siliconenvrij

In tegenstelling tot andere eco-etiketten zijn de etiketten niet op een siliconen schutvel aangebracht, maar op een PP schutvel waardoor het gehele product 100% recyclebaar is.

Wat maakt 1 ton papier?

ecorock-tabel

Dit product wordt exclusief voor Weber geproduceerd en is nergens anders verkrijgbaar, behalve natuurlijk bij onze 16 vestigingen wereldwijd. Wereldwijd staan er 1200 werknemers voor u klaar voor een goed advies en levering van topkwaliteitetiketten en systemen tegen aantrekkelijke prijzen.

Voor meer informatie:
Swen van Kuetsem
Weber Marking Systems
Steurstraat 19
1317 NZ Almere
T (036) 534 52 54
F (036) 534 56 59
www.webermarking.nl
swen@webermarking.nl