HomeDossiersDuurzaamheid"Duurzame verpakkingen immuun voor invloed economie"

“Duurzame verpakkingen immuun voor invloed economie”

visiongain-logoDuurzame en ‘groene' verpakkingen nemen een steeds prominentere rol in de wereldwijde verpakkingsmarkt in. Volgens Visiongain, een onafhankelijke informatieverstrekker in verschillende zakelijke sectoren, wordt de vraag van klanten naar duurzame verpakkingen almaar groter. Het bedrijf berekende dat de markt dit jaar zo’n 107 miljard dollar waard zal zijn.

Ondanks wat tegenslagen als het gaat om de hogere productiekosten, staat de duurzame en groene verpakkingsmarkt z’n mannetje. Sterker nog, de markt lijkt bezig te zijn aan een flinke opmars. Visiongain merkt op dat de markt haast ‘immuun’'lijkt voor de ups en downs in de economie. Het toenemende bewustzijn over het belang van duurzaamheid en de zorgen voor het milieu dragen bij aan deze opkomst en wegen blijkbaar zwaarder dan de kosten.

Naar verwachting zal de markt dit jaar en volgend jaar blijven groeien, vooral beïnvloed door de toegenomen zorgen voor de omgeving, gezondheid, groeiende economieën, hoog energieverbruik en de uitputting van natuurlijke bronnen. Visiongain verwacht dat technologische verbeteringen zullen bijdragen aan een betere productie van lichtgewicht verpakkingen en dat daardoor de vraag nog meer zal stijgen. Belangrijke producenten in de verpakkingswereld kiezen op dit moment steeds meer voor materialen uit vernieuwbare bronnen.

Kijk voor meer informatie op www.visiongain.com.

Bron: Inkopers-Cafe