HomeThema'sInterpack 2011Duitse zoetwarengigant speelt in op vraag van de toekomst met Multipond multihead...

Duitse zoetwarengigant speelt in op vraag van de toekomst met Multipond multihead weegautomaten

multipond-mederer

Mederer Süsswarenvertriebs GmbH, een Duitse producent van zoetwaren, heeft onlangs drie Multipond MP 28-400/400-H multihead weegautomaten gekocht om in te spelen op de toenemende vraag naar kleinere verpakkingen. De weegautomaten worden binnenkort geïnstalleerd in de fabriek in Hagenow.

multipond-logoDe MP 28-400/400-H is volgens directeur/eigenaar Herbert Mederer de snelste combinatieweger ter wereld. “De machine kan tot 450 zeer accurate wegingen per minuut verrichten. Wat dit betreft lijkt Multipond tegen de grenzen aan te zitten van wat fysiek mogelijk is. Het zal moeilijk blijven om goede vorm-, vul- en sluitmachines te vinden die dit tempo aankunnen.”

Evenals andere automaten van Multipond wordt ook deze 28-kops weegautomaat bediend door middel van een kleuren touchscreen. Het wisselen van het ene product naar het andere is ook vrij eenvoudig, aangezien de onderdelen die specifiek voor een bepaald product bedoeld zijn, gemakkelijk kunnen worden verwisseld zonder gebruik te moeten maken van gereedschap. Doordat er aanpassingen per onderdeel voor ieder product kunnen worden gemaakt, kunnen zelfs de moeilijkste producten door de 28-400/400-H weegautomaten worden gewogen. Door het extreem compacte ontwerp van de weegautomaten zijn deze bovendien geschikt voor productiefaciliteiten met weinig ruimte.

Verder zorgt de combinatie van deze weegautomaat met het Multipond high speed product transfer systeem (Time hopper TDSE) voor een tot wel 40% hogere snelheid dan bij traditionele timing hopper systemen.

Volgens Herbert Mederer maakt zijn bedrijf voor het wegen enkel gebruik van weegautomaten van Multipond. “Je kunt ons dus een ‘single-variety’ bedrijf noemen. Multipond is een goede partner door hun prima service en engineering, hun betrouwbaarheid en de beschikbaarheid van de systemen”, zegt hij.

Interpack 2011 – Hal 15 – Stand A03

Kijk voor meer informatie op www.multipond.com.