Home Nieuws Beurzen en evenementen Drinktec 2013 belicht alle aspecten van de drankenindustrie

Drinktec 2013 belicht alle aspecten van de drankenindustrie

Drinktec 2013 vindt dit jaar plaats van 16 t/m 20 september in München. De organisatie verwacht ongeveer 1.500 exposanten uit zeventig verschillende landen. Tijdens Drinktec 2013 is er aandacht voor alle facetten van de drankenindustrie, dus het productieproces, het afvullen, de verpakking en de marketing. Er zijn oplossingen te zien voor grote en kleine bedrijven.

Het grootste gedeelte van de beurs, zo’n 80.000 vierkante meter, is gewijd aan de technologie voor de productie van drank, dranken en melk. Een onderdeel hiervan is het PET-point: een zaal die helemaal in het teken staat van de PET-technologie. In Hall A3, A4 en B2 is er ongeveer 25.000 vierkante meter vrijgemaakt voor algemene procestechnologie, procesautomatisering en IT.

In Hall B1 en een deel van Hall B2 presenteren leveranciers grondstoffen, additieven en hulpstoffen. Er is aandacht voor geur- en kleurstoffen, nieuwe zoetstoffen en ingrediënten voor allerlei nieuwe dranken. In Hall A1 en A2 is alles te zien over marketing en communicatie.

Een belangrijk thema van Drinktec 2013 is duurzaamheid. Exposanten presenteren bijvoorbeeld technologie voor het verminderen van het verbruik van energie en water. Bij de verpakkingen ligt de nadruk op het efficiënt gebruik van hulpstoffen en dan vooral het reduceren van materiaaldiktes. Andere overkoepelende thema’s van Drinktec zijn de flexibiliteit van machines en installaties, het hygiënisch ontwerp en de kwaliteitscontrole.

Kijk voor meer informatie op www.drinktec.com.

Bron: VMT (www.vmt.nl)