HomeNieuwsDeadline inschrijving De Innovatieprijs 2010: 25 januari

Deadline inschrijving De Innovatieprijs 2010: 25 januari

vilans-logoDe Innovatieprijs wordt georganiseerd door Vilans in samenwerking met een aantal andere organisaties. In het kader van het thema verpakkingen voor de Studentenprijs 2010 levert het NVC een actieve bijdrage aan de organisatie en neemt deel aan de jury. De inschrijving voor De Innovatieprijs 2010 sluit op 25 januari 2010. Deze prijs heeft als doel het bevorderen van zelfredzaamheid en maatschappelijke participatie met een consumentenproduct dat een grote groep mensen comfort en gebruiksgemak oplevert. Het gaat hierbij om Design for all.

Bij deze editie In 2010 is een specifieke opdracht geformuleerd voor studenten:

Ontwerp een (food)verpakking die door iedereen, dus ook door mensen met beperkingen zoals ouderen, makkelijk en veilig te openen, te lezen en te begrijpen is. Ontwerp de verpakking zodanig, dat deze op een of andere manier ook duurzaam is. Bijvoorbeeld door recycling of via het cradle-to-cradle-principe. Beschrijf duidelijk, waarom jouw ontwerp gebruiksvriendelijk en duurzaam is. Tip: test deze bij (oudere) proefpersonen, bijvoorbeeld je oma.

De prijs bestaat uit een fonds ter waarde van €5.000 dat ten goede moet komen aan de verdere ontwikkeling van het winnend ontwerp. Afhankelijk van de kwaliteit van de inzendingen kan de jury naast de winnaar nog 2 stimuleringsprijzen van €500 toekennen. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens de beurs Support die van 2-5 juni 2010 plaatsvindt. De inschrijving sluit op 25 januari 2010.

Bron: NVC