HomeMachinesAandrijven en besturenCopa-Data integreert .NET in de automatisering

Copa-Data integreert .NET in de automatisering

sigmacontrol-zenon-net-klCopa-Data biedt haar klanten nieuwe mogelijkheden om hun systeem met een uitvoerige integratie van .NET aan te passen. Sinds de jaren '90 is het HMI/SCADA systeem zenon ontworpen voor open interfaces en diverse verbindingsmogelijkheden. Vanaf versie 6.50 wordt met de integratie van Visual Studio Tools for Applications (VSTA) nu ook de mogelijkheid geboden om zenon met het objectgeoriënteerde .NET te automatiseren en engineeren.

sigmacontrol-logoCopa-Data heeft gebruikers altijd de vrijheid gegeven zenon naar wens uit te breiden met Visual Basic for Applications (VBA) en de hiervoor ontwikkelde interface. Nu is VSTA ook volledig in het systeem geïntegreerd. Senior Consultant, Markus Helbok, vertelt: “Onze klanten ontvangen een volledige VSTA programmeeromgeving dat kosteloos bij zenon wordt geleverd. Zij hebben noch de kosten voor extra software noch hoeven zij zich over het verdelen van toepassingen ongerust maken. De VSTA- programma's profiteren van alle functies van zenon en worden automatisch ondersteund, gedistribueerd en in runtime ingeladen.”

Zelfs iemand met de voorkeur voor extern geprogrammeerde applicaties van andere leveranciers kan makkelijk en veilig toegang krijgen tot zenon via de programmeerbare Interface. VBA zal ook blijvend door zenon worden ondersteund. Op deze manier, kunnen klanten bestaande macro’s blijven ontwikkelen en tegelijkertijd gebruik maken van de voordelen van VSTA – bijvoorbeeld objectoriëntatie, multithreading en high safety.  VSTA excelleert in de mogelijkheid engineering te automatiseren . Helbok legt uit: “Klanten hebben aangetoond dat door het gebruik van  zenon’s automatische engineerings-faciliteit inspanningen tot 98 procent kunnen worden verminderd.”

sigmacontrol-zenon-net

Kijk voor meer informatie op www.sigmacontrol.eu.