HomeNieuwsBedrijven en personenCobelplast investeert 1 miljoen euro in nieuwe verpakkingsmachine

Cobelplast investeert 1 miljoen euro in nieuwe verpakkingsmachine

cobelplast-logoProducent van plastic verpakkingen Cobelplast schijnt al enkele jaren verlies te lijden en wil flink gaan investeren om het tij te keren. “Er komen verschillende investeringen, waaronder een nieuwe verpakkingsmachine die 1 miljoen euro kost. De huidige machines worden gemoderniseerd en er komt ook randapparatuur die ons toelaat om stevig te concurreren”, zegt algemeen directeur Karl Dieusaert van Cobelplast, dat deel uitmaakt van de RPC-groep.

Deze investeringen zijn echter niet het enige middel om de druk op concurrerende marktspelers te verhogen. “Tijdens het weekend moeten vier van de acht machines stilgelegd worden. Om de machines continu te laten draaien, willen we vanaf 1 juli een systeem met vijf ploegen invoeren”, aldus de algemeen directeur.

Dat nieuwe systeem had echter nogal wat voeten in de aarde. Een eerste voorstel hiertoe werd enkele maanden geleden namelijk afgewezen door het personeel, maar onlangs stemde bijna driekwart van de medewerkers na maandenlang getouwtrek alsnog in met de invoering van het nieuwe systeem. “Ik denk dat iedereen blij is dat de onduidelijkheid en de impasse achter de rug is”, reageert Karl Dieusaert in de Belgische krant Het Nieuwsblad.

Bron: Het Nieuwsblad