HomeThema'sEmpack Den Bosch 2012Bordex Packaging legt meer focus op duurzaamheid

Bordex Packaging legt meer focus op duurzaamheid

Op 4 april gaat de tiende Empack verpakkingsbeurs van start in de Brabanthallen te ‘s-Hertogenbosch. Uiteraard ontbreekt Bordex Packaging niet op deze jubileumeditie. Tijdens deze vakbeurs legt het team van Bordex de focus op twee productgroepen, folie voor industrieel gebruik en de succesvolle PET glazen series.

Stretch- en topsealfolie voor de voedingsindustrie

Bordex Packaging behoort in de Benelux tot de belangrijkste aanbieders van stretch- en topsealfolie voor de voedingsindustrie. PVC folie heeft vele goede eigenschappen, zoals een ongekend hoog rekbaarheidgehalte en de ongeëvenaarde transparantie. Juist om die redenen is deze folie al vele jaren hét materiaal voor het verpakken van verse producten. Bordex Packaging heeft diverse standaard en meer specifieke folies in haar assortiment, die rechtstreeks kunnen worden geleverd vanuit ons magazijn in Apeldoorn en uiteraard tegen concurrerende prijzen.

Nieuw: EcoSlim Non PVC rekfolie

Onze nieuwe loot aan de stam is EcoSlim, een innovatieve Non-PVC rekfolie. EcoSlim is een glasheldere polyolefine rekfolie, die geen chloor of weekmakers bevat en 100% recyclebaar is. Dat betekent: minder afval en optimaal milieuvriendelijk. Deze nieuwe Non-PVC film is ideaal voor het verpakken van diverse soorten levensmiddelen, ook producten met een hoog vetgehalte. De folies zijn bestemd voor industrieel gebruik en verkrijgbaar in diverse standaardbreedtes van 250 tot zelfs 600mm.

PET wordt rPET

Bordex Packaging hecht veel waarde aan nieuwe materialen die zowel in productie en gebruik een minimale belasting voor het milieu betekenen. Dat is ook de reden waarom we de huidige series Drink en AGF- glazen deels gaan vervaardigen uit rPET (gerecycleerd PET). Het gebruik van rPET betekent niet alleen een aanzienlijke energiebesparing, het levert ook een gereduceerd gebruik van ‘virgin' grondstoffen op. De glazen worden geproduceerd uit maximaal 30% post-consumer PET. Hierdoor is de helderheid gegarandeerd. De complete series rPET Drink- en AGF glazen worden uitgebreid gepresenteerd tijdens de beurs.

Empack Den Bosch 2012 – Stand T1007

Kijk voor meer informatie op www.bordexpackaging.nl of stuur een e-mail naar sales@bordexpackaging.nl.