HomeNieuwsBedrijven en personenBEST breidt uit in Verenigde Staten

BEST breidt uit in Verenigde Staten

best-logoVorige maand ontving de directie van BEST (Belgian Electronic Sorting Technology), de Belgische ambassadeur in de VS, de heer Jan Matthysen, en enkele vertegenwoordigers van de lokale overheden van Colorado. Paul Berghmans, CEO van BEST, kondigde tijdens het bezoek de investeringsplannen van BEST in de VS aan: BEST wil zijn volledige gamma van machines voor de Noord-Amerikaanse markt gaan produceren in de fabriek in Colorado. Dit maakt deel uit van een strategisch plan om de omzet binnen 5 jaar te verdubbelen, zo meldt Groentennieuws.nl.

Paul Berghmans: “Meer dan 30 procent van de sorteermachines die geproduceerd worden in Europa, worden geëxporteerd naar Noord Amerika.” In december 2009 begon BEST met de productie van de PrimusTM sorteermachines in Denver. Het succes van het lokaal produceren van deze kleine, maar zeer belangrijke machine voor de Amerikaanse markt, werd al snel duidelijk. Met de steun van de lokale overheden en partners, wil BEST nu al zijn verschillende machines ook gaan produceren in de VS.

Door de productie in de VS uit te breiden, zal BEST besparen op internationale verzendingskosten, wat voor de klant een aanzienlijk voordeel zal opleveren. Daarnaast lost BEST hiermede ook de problematiek rond de sterk variërende wisselkoersen tussen Euro en Dollar op. Bovendien zal er in de Europese fabriek capaciteit vrijkomen om te voldoen aan de groeiende vraag op de internationale markt. “De wereldwijde uitbreiding die BEST doorvoert op dit moment is een gevolg van de groei in omzet van ongeveer 15 procent per jaar. We wensen de verschillende internationale markten nog beter te dienen, door er lokaal aanwezig te zijn” vervolgt de heer Berghmans. Door de investeringen in Denver, zal het werknemersaantal er in de komende drie jaren stijgen van 25 naar 75. BEST zal, door de verhoogde productie, aan lokale toeleveranciers de mogelijkheid geven om ook hun productie op te drijven en zo potentieel extra indirecte werkplekken te creëren.

Naast investeringen in de VS bespreekt BEST momenteel ook uitbreidingsplannen in Turkije en China. “Turkije zal op termijn een uitvalsbasis worden voor het Midden-Oosten. We willen starten met de uitbouw van een sales en service organisatie en na enkele jaren groeien naar een volledig bedrijf met assemblagefaciliteiten”, zegt Paul Berghmans. “Ook in China willen we op die manier te werk gaan. En, na verloop van tijd, zullen er wereldwijd nog verdere investeringen volgen.”

Kijk voor meer informatie op www.bestsorting.com.

Bron: Groentennieuws.nl