HomeNieuwsBedrijven en personenAlpagro Plastics in finale Ultimate Business Makeover

Alpagro Plastics in finale Ultimate Business Makeover

alpagro-ultimate-makeover

videoHet Belgische bedrijf Alpagro Plastics is doorgestoten tot de finale van de wedstrijd ‘Ultimate Business Makeover’ van Microsoft. De inzet van de wedstrijd is een ICT-verjongingskuur ter waarde van 200.000 euro voor de winnaar. Wie uiteindelijk de winnaar wordt, wordt beslist door een online stemronde, welke gisteren is afgesloten en waarvan de uitslag een dezer dagen bekend zal worden gemaakt.

Alpagro Plastics

alpagro-logoAlpagro Plastics, opgericht in 1979, is producent van plastic draagtassen en allerhande flexibele verpakkingen (vb. groente- en fruitverpakkingen, koerieromslagen, etc.). Kwalitatief hoogwaardige bedrukkingen, innovatieve verpakkingen en flexibele oplossingen zijn de belangrijkste troeven van dit familiebedrijf. Door middel van talrijke productvernieuwingen probeert de familie Vincke samen met z’n 35-tal medewerkers het verschil te maken in de wereld van de verpakkingen.

BioBag

Sinds een viertal jaar produceert de KMO eveneens biologisch afbreekbare draagtassen, beter bekend onder de naam “BioBag”. Zo’n zak wordt gemaakt op basis van hernieuwbare grondstoffen (vb. maïszetmeel) en is bijgevolg 100% composteerbaar. Geleidelijk aan evolueert het bedrijf van plastic op basis van fossiele grondstoffen (fuel-based) naar plastic op basis van groene, hernieuwbare grondstoffen (biobased).

Generatiewissel

Tegelijkertijd is er een generatiewissel aan de gang waarbij de jonge garde de fakkel overneemt van de oprichters. Een up-to-date ICT infrastructuur zodat iedereen efficiënt en productief kan werken, past in het kader van deze recente vernieuwingen.

Kijk voor meer informatie op www.ultimatemakeover.be en/of www.alpagro-plastics.be.

Bron: Ultimate Makeover/Het Belang van Limburg