HomeThema'sEmpack Den Bosch 2013Air Products toont innovatieve technologie op Empack

Air Products toont innovatieve technologie op Empack

Tijdens de Empack, die op 27 en 28 maart in De Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch wordt gehouden, laat Air Products twee nieuwe ontwikkelingen voor de voedingsmiddelenindustrie zien: de Freshline MP tunnelfreezer, waarmee grote hoeveelheden voedingsmiddelen snel en efficiënt ingevroren kunnen worden en de nieuwe Freshline Plus gascilinders, die speciaal ontwikkeld zijn voor de toepassing van Modified Atmosphere Packaging (MAP) van voedingsmiddelen.

De nieuwe Freshline Plus cilinders van Air Products zijn speciaal ontwikkeld met het oog op de hygiëne. De speciale ‘food-grade cilinders' zijn ontworpen om de risico’s van besmetting tijdens het productieproces te minimaliseren. De cilinders zijn bijvoorbeeld uitgerust met een ingebouwde 0.2 micron gesinterde filter tegen bacteriën, die gassen garanderen met een hoge zuiverheid voor elke toepassing in de food packaging. De cilinder is tevens voorzien van een BioCote antimicrobiële coating aan de buitenkant die de groei van microben, bacteriën en schimmels op de cilinder voorkomt. Verder hebben de cilinders een speciaal ventiel om restgassen te verwijderen. De cilinders voldoen uiteraard aan alle Europese regels en standaarden voor voedselveiligheid en traceerbaarheid. Elke cilinder wordt geleverd met een certificaat over de herkomst en kwaliteit van de gassen. Air Products levert de Freshline-gassen en gasmengsels voor de productie en verpakking van kant-en-klare maaltijden, rauw en gekookt vlees, vleeswaren, zuivel- en bakproducten.

Freshline MP tunnelfreezer

De nieuwe Freshline MP tunnelfreezer van Air Products is het resultaat van twintig jaar ervaring met vriestechnologie voor de voedingsmiddelenindustrie. De MP tunnelfreezer – MP staat voor multipurpose – is een veelzijdige machine, die geschikt is voor toepassingen zoals koelen, crust freezing en Individual Quick Freezing (IQF). De machine kan gebruikt worden voor vis, vlees, groente, fruit, melkproducten, pasta, kant-en-klaar maaltijden, brood, gebak en levert een constante kwaliteit. Dankzij het modulaire ontwerp met modules van drie meter kan de nieuwe tunnelfreezer gemakkelijk in bestaande productieprocessen geïntegreerd worden. De vriezer kan bovendien uitgerust worden met transportbanden die beschikbaar zijn in twee verschillende breedtes.

De MP tunnelfreezer kan per uur tot 3.000 kilo product bevriezen en kan 20 uur volcontinu draaien. Het innovatieve ontwerp vergemakkelijkt het gebruik en de machine wordt bediend met behulp van een touchscreen, dat beschikbaar is in verschillende talen. Voor een snelle omschakeling kunnen voorgeprogrammeerde recepten worden opgeslagen. De Freshline MP tunnelfreezer is gemakkelijk in onderhoud en kan eenvoudig schoongemaakt worden dankzij het ‘easy opening system’ en een speciaal systeem voor de reiniging van de band. De beide voorzieningen worden standaard geleverd. Een reinigingssysteem voor de hele tunnel is als optie leverbaar. In de vriestunnel is een afzuigsysteem aangebracht, dat besmetting van producten door condensatie voorkomt, terwijl de afzuigkap is voorzien van een schoonmaakring. Dankzij deze voorzieningen voldoet de Freshline MP tunnelfreezer aan de strengste, internationale eisen voor hygiëne.

Empack Den Bosch 2013 – Stand D107

Kijk voor meer informatie op www.airproducts.nl.