HomeDossiersDuurzaamheidAfbreekbare verpakking van Imperial Ventures wint ontwerpwedstrijd

Afbreekbare verpakking van Imperial Ventures wint ontwerpwedstrijd

design-pressure-cooker-logoImperial Ventures uit Halsteren is afgelopen dinsdag uitgeroepen tot winnaar van het door Syntens georganiseerde Design Pressure Cooker (DPC). Het winnende team bestond onder meer uit ondernemer Harry Keijzer van Imperial Ventures en ontwerper Paul Hendrikx van Studio Mango uit Breda.

Imperial Ventures uit Halsteren is nog maar een jong bedrijf, dat zich bezighoudt met het concretiseren van allerlei innovaties. Dit doen ze voornamelijk in opdracht van derden. Hun ontwikkelde product, ABulbC, staat echter op hun eigen naam. Het product bestaat uit drie tulpenbollen in een verpakking van biopolymeren. Deze is volledig afbreekbaar waarmee de bloembollen tegelijk met de verpakking de grond in kunnen. Tijdens de DPC is ontwerpstudio Mango ingeschakeld om zowel de identiteit als een logo voor het product te ontwikkelen. Tevens werd een display ontwikkeld van duurzame materialen waarin het product verkocht kan worden en werd input gegeven voor technische verbeteringen voor het eindproduct.

imperial-ventures-1

Een jury, bestaande uit Jan Burgmans (eigenaar/ondernemer Bruns), Gerard Blom (industrieel ontwerper) en Jan Venselaar (lector duurzame bedrijfsvoering Avans Hogescholen) beoordeelde aan het eind van de dag alle concepten. Hierbij werd niet alleen gelet op het eindresultaat, maar ook op de manier van samenwerking, de haalbaarheid en originaliteit. Uit de top drie werd door het publiek Imperial Ventures als winnaar aangewezen.

Deze DPC-dag, georganiseerd door Syntens in het kader van het project MKB Design.Brabant, is door de winnaars zeer positief ervaren. “Ik heb vanuit dit project eerst een Design Café bezocht, waarna Syntens mij attendeerde op deelname aan deze DPC. We wilden vandaag vooral een slag slaan met de communicatie van het product. De designer begreep snel waar het om ging, hij legde gelijkl de focus op de knelpunten, waardoor we veel hebben bereikt”, aldus Harry Keijzer van Imperial Ventures.  Uniek aan dit traject is dat twee teams van studenten van de Avans Hogeschool via een webcam back-up gaven aan het team op de DPC-dag. “De pressure en de cooker van de DPC zetten je inderdaad onder druk om snel tot resultaat te komen, dat werkt heel effectief”, aldus Keijzer. Ook designer Paul Hendrikx van Studio Mango is zeer te spreken over de dag. “Je kunt op zo’n dag als vandaag snel spijkers met koppen slaan. Opdrachtgevers die vaak sceptisch zijn over het inschakelen van een designer, worden zo met hun neus op de feiten gedrukt dat design echt iets toevoegt aan hun product.”

imperial-ventures-2

Kijk voor meer informatie op www.syntens.nl.

Bron: Syntens
Foto's: Sabine van Wylick