HomeNieuwsBedrijven en personenAfa Dispensing klaagt grootste brouwerijketen ter wereld aan wegens schending van patenten

Afa Dispensing klaagt grootste brouwerijketen ter wereld aan wegens schending van patenten

Verpakkingsbedrijf Afa Dispensing Group heeft biergigant Anheuser-Busch InBev aangeklaagd vanwege schending van patenten in een thuistap die eind 2011 in de Verenigde Staten is geïntroduceerd. Afa Dispensing Group eist $ 150 mln schadevergoeding en een stop op de verkoop. Anheuser Busch-InBev ontkent de aantijgingen.

In de binnenkant van de zogeheten Draftmark bevindt zich een plastic zak met bier waarvan de inhoud door middel van luchtdruk naar buiten wordt geperst. Chemicaliën zorgen ervoor dat de zak niet aan elkaar blijft plakken nadat een biertje is getapt.

De technologie werd in 2005 door Afa Dispensing Group ontwikkeld. In december 2008 benaderde het AB InBev voor samenwerking. Na een maand praten zag de grootste brouwerijketen ter wereld daarvan af. Kort daarna diende de bierbrouwer wereldwijd een patentaanvraag voor een thuistap gebaseerd op dezelfde technologie als Afa Dispensing Group.

Afa Dispensing Group is wereldwijd actief in het vervaardigen van en de handel in kunststoffen en daaruit samengestelde producten, zoals plastic flessen voor schoonmaakmiddelen.

Kijk voor meer informatie op www.afadispensing.com.

Bron: Financieele Dagblad