HomeNieuwsBedrijven en personen2009 topjaar voor Euro Pool System

2009 topjaar voor Euro Pool System

Het jaar 2009 was een historisch jaar voor Euro Pool System. De Europese marktleider boekte een recordaantal roulaties van meer dan 600 miljoen, een stijging van ruim zeven procent ten opzichte van 2008. Op de Fruit Logistica in Berlijn overhandigde de heer Clavel, directeur van de Spaanse leverancier Iberiana deze 600 miljoenste verpakking symbolisch aan de heer Kai Hubert, hoofdinkoper Groente & Fruit bij de Duitse retailer Bartels-Langness B.V.

europoolsystem-logoDe stijging van het aantal roulaties is te danken aan een aantal factoren. In de eerste plaats is het gebruik van Euro Pool System-bakken in de AGF-sector en andere verssectoren enorm toegenomen. Verder ontdekken steeds meer Europese retailers de voordelen van samenwerking met Euro Pool System. De heer Hubert van Bartels-Langness B.V.: “Euro Pool System biedt een combinatie van voordelen: een duurzame oplossing en reductie van afvalverwijderingskosten. Bovendien zijn de verpakkingen nationaal en internationaal altijd beschikbaar. Daarom maken wij al jarenlang gebruik van de diensten van Euro Pool. We zijn bijzonder blij met de flexibele samenwerking.”

Stevige groei

Peter Willems, CEO van Euro Pool System bedankte de organisaties voor hun jarenlange vertrouwen én blikte terug op het topjaar 2009. “In de zes grootste Europese groente- en fruitproducerende landen hebben wij een marktaandeel van gemiddeld 41%. Bovendien behoren onze verpakkingen tot de beste in de markt. Deze voordelen hebben ons een stevige groei opgeleverd, niet alleen in roulaties, maar ook in uitbreiding van het Europese klantenbestand. Euro Pool System is trots op de behaalde resultaten, zeker in het licht van de wereldwijde crisis.”

Kosten besparen in logistiek

De topman van Euro Pool System ging kort in op de plannen die voor 2010 en daarna op stapel staan. “Onze nieuwe strategie is gericht op het verlagen van de logistieke kosten in de versketen door intensieve samenwerking met de retailer. Bijvoorbeeld in de retourlogistiek. Dat bespaart vervoerkilometers. Zo werken we samen aan een duurzame versketen.”

Op de foto van links naar rechts de heer Willems (Euro Pool System), de heer Clavel (Iberiana) en de heer Hubert (Bartels-Langness).

Kijk voor meer informatie op www.europoolsystem.nl.

Bron: AGF.nl