HomeNieuwsThe Candy Store vertrouwt op vakmanschap Dijkstra Vereenigde

The Candy Store vertrouwt op vakmanschap Dijkstra Vereenigde

dijkstra-brussel-2016

Chocoladeletters zijn er in 26 verschillende soorten en diverse maten. Dat maakt ze niet tot het gemakkelijkste product om machinaal te verpakken. Dus wat doe je als je wordt gevraagd binnen enkele maanden een grote hoeveelheid letters te leveren? The Candy Store vroeg Dijkstra Vereenigde om raad.

dijkstra-vereenigde-logo-2014Met enige regelmaat bellen er consumenten aan bij The Chocolate Factory, die is gevestigd middenin een Rotterdamse woonwijk. Marjan Luit, marketing en sales director van The Candy Store, begrijpt die verleidelijkheid van een chocoladefabriek om de hoek wel. “Soms geven we gehoor aan hun verzoekjes om een bestelling chocolade. Maar we hebben geen eigen winkel en particuliere orders passen eigenlijk niet meer tussen onze opdrachten in”, vertelt ze. “We produceren chocolade voor grote klanten als supermarkten en groothandels. The Chocolate Factory is daarvoor onze productielocatie, waar we alle massieve chocoladeproducten maken die je in een vorm kunt gieten of spuiten. We maken niets gevuld en niets hol.” The Candy Store heeft ook haar eigen chocolademerk Johnny Doodle: een eigenzinnige lijn van acht verschillende repen met eigenwijze smaakcombinaties, een grappige verpakking en een mooi verhaal.

Eind vorig jaar kreeg The Candy Store een prachtige opdracht aangeboden: de productie van een grote hoeveelheid chocoladeletters. “We zijn een planning gaan maken en kwamen tot de conclusie dat we de productie daarvan niet met onze oude machines zouden aankunnen”, blikt Luit terug. “Zelfs met nieuwe apparatuur betekende het een aantal maanden werk voor twee ploegendiensten. En we moesten al in augustus gaan uitleveren!” The Candy Store gaat op zoek naar machines, die bij het vervullen van deze opdracht de helpende hand kunnen bieden. Via via komt Luit in contact met Dijkstra Vereenigde uit Lelystad. “Zij hebben ons verhaal aangehoord en stelden een machinecombinatie voor die in één run de chocoladeletter kan verpakken én in een doosje doen. De voorgestelde verpakkingslijn was een uitkomst.”

Dijkstra Vereenigde levert The Candy Store een Fuji Flowpacker, waarop de chocoladeletters in een flowpack worden verpakt. Hierna wordt de chocolade doorgevoerd naar de T.Freemantle automatische kartonneermachine. deze plaatst de verpakte letters in een doosje, lijmt het doosje dicht en print er een THT-datum op. Alleen aan het einde van de lijn staat nog een medewerker, die de doosjes controleert en per zestig stuks in een grotere doos verpakt. “Complicerende factor was dat chocoladeletters allemaal verschillend zijn qua vorm”, aldus Luit. “Machines zijn gedigitaliseerd en moeten een vorm herkennen. Dat is lastig als er zesentwintig verschillende vormen bestaan en er de ene keer een letter I en dan weer een W voorbij komt. Bovendien maken we chocoladeletters in verschillende formaten: we hebben letters van bijvoorbeeld 40, 65 en 135 gram. Ook daarop moet een verpakkingslijn kunnen reageren. Dijkstra heeft adequaat gereageerd op onze vragen en de complicaties zo snel mogelijk weggenomen. Voor het automatisch verwerken van de verschillende vormen van de letters is een goede oplossing gevonden. Het enige wat we nu zelf nog moeten instellen, is welk gewicht de chocoladeletter heeft.”

The Candy Store wilde een machine aanschaffen, die niet alleen geschikt is voor de verwerking van chocoladeletters. “Een nieuwe lijn moet ook gedurende de rest van het jaar kunnen worden ingezet voor onze productie. Daarom hebben we in overleg met Dijkstra gekozen voor een machine, waarop we ook repen en dergelijke kunnen verpakken. Bovendien moeten de flowpacker en de kartonneermachine op termijn kunnen worden aangesloten op nieuwere lijnen, die we nog gaan aanschaffen.” Binnenkort heeft Luit een afspraak met Dijkstra Vereenigde, om te bespreken wat de machine allemaal kan en welke aanpassingen er eventueel nog mogelijk zijn. “De frequentie van het passeren van producten willen we uiteindelijk met het plaatsen van een modernere productielijn sterk omhoog schroeven. Ook dan moeten deze net aangeschafte machines inzetbaar en flexibel te plaatsen blijven.”

The Candy Store is heel tevreden over de samenwerking met Dijkstra Vereenigde. “Ze hebben ons zeer snel, namelijk binnen vier maanden, geleverd wat we nodig hadden. Ze hebben goed meegedacht met onze vraag en ons het juiste advies gegeven. Ook in het natraject zijn ze zorgzaam en klantgericht. En toen er onverhoopt toch nog iets misging, kwamen ze het zo snel als mogelijk oplossen. Bij Dijkstra werken vakmensen met veel verstand van zaken.” Een geruststellende gedachte voor een bedrijf als The Candy Store. “Als hier een machine uitvalt, zitten we echt met de handen in het haar. Dan stagneert de gehele productie en loopt de planning in het honderd. We moeten erop kunnen vertrouwen dat we in geval van nood een betrouwbare partner achter ons hebben staan, die snel weet te handelen. Dijkstra Vereenigde is voor ons zo’n partner. Ze maken waar wat ze beloven.”

Kijk voor meer informatie op www.dijkstra.net.