HomeDossiersDuurzaamheidTetra Pak werkt aan papieren rietje voor portieverpakkingen

Tetra Pak werkt aan papieren rietje voor portieverpakkingen

Tetra Pak wil voor het einde van het jaar een papieren drinkrietje lanceren dat geschikt is voor haar kartonnen portieverpakkingen. Het voornemen is onderdeel van een breder programma van Tetra Pak om het probleem rondom plastic rietjesafval aan te pakken.

Rietjes spelen een integrale functionele rol bij portieverpakkingen. Het bedrijf moedigt consumenten aan om rietjes leeg in de verpakking te duwen als ze leeg zijn, zodat ze samen met de rest van de verpakking kunnen worden verzameld. Nu wordt er gewerkt aan de ontwikkeling van een papieren rietje dat geschikt is voor gebruik op de kartonnen portieverpakkingen.

“Het klinkt eenvoudig genoeg”, erkent Charles Brand, Executive Vice President, Product Management & Commercial Operations. “Maar in werkelijkheid zijn er een aantal belangrijke uitdagingen voor het produceren van een papieren rietje met de vereiste eigenschappen. Maar ons ontwikkelteam is ervan overtuigd dat ze een oplossing kunnen vinden en dat we tegen het einde van het jaar een papieren alternatief klaar hebben om te lanceren.”

De verpakkingen van Tetra Pak bestaan gemiddeld uit ongeveer 75% karton. Papieren rietjes zouden een volgende belangrijke stap zijn in de richting van de langetermijnambitie van de onderneming om een volledig hernieuwbare portefeuille aan te bieden.

www.tetrapak.com