HomeThema'sEmpack en Packaging Innovations Utrecht 2018Tallpack toont oplossingen voor veilig en kostenbesparend transport

Tallpack toont oplossingen voor veilig en kostenbesparend transport

Tallpack International is sinds de oprichting in 1998 actief op het gebied van intern transport, pallettransport en -handling en eindverpakkingssystemen. Op de komende editie van Empack in Utrecht laat Tallpack op haar stand (D101) zien hoe er met de Tallwrapper armwikkelaar een logistieke flow gecreëerd kan worden. Ook besteedt Tallpack aandacht aan ladingzekering en palletstabilisatie, wat volgens het bedrijf geen loze kreet is, maar wetenschappelijk onderbouwd.

Logistieke flow met de Tallwrapper armwikkelaar

Lage kostprijs per pallet en compact in vloeroppervlakte. Tallpack ziet een verschuiving van draaitafel naar armwikkelaars in de praktijk. De ontwikkelde Tallwrapper kan binnen vele sectoren worden toegepast. Voor de foodsector zijn Tallwrappers in RVS en in gegalvaniseerde uitvoering beschikbaar.

Een Tallwrapper heeft volgens Tallpack minder vloeroppervlakte nodig ten opzichte van een draaitafelwikkelaar en kan rondom worden benaderd. Door het ontbreken van palletcontact is er weinig onderhoud nodig. Geen centrifugaal krachten op de pallet, waarbij ook stapelingen van lichte producten stabiel blijven. Deze armwikkelaar heeft als groot voordeel dat de foliespanning beter verdeeld wordt over de pallet.

De Tallwrapper is uitgerust met een ‘Powered' pre-stretch-unit. De folie kan tot 300 procent (1 meter wordt meer dan 4 meter) worden voorgerekt met een minimale neckdown. Volgens Tallpack kunnen bedrijven met de Tallwrapper tot 40 procent op de verpakkingskosten besparen.

Ladingzekering en palletstabilisatie wetenschappelijk onderbouwd

De ‘Tallpack-Pallet-Stabiliteit-Testmodule' is ontwikkeld om inzicht te geven in de werkelijke toegevoegde waarde van stretchfolie onderbouwd met wetenschappelijk onderbouwde meetwaardes. Daarnaast is het een methode om op een betrouwbare manier kostenbesparingen te onderzoeken.

Deze testmodule is in nauwe samenwerking met de Universiteit van Leuven ontwikkeld om relaties van Tallpack te laten zien welke stretchfolie voor welk doel het meest geschikt is, waarbij optimale palletstabiliteit voorop staat. De focus van Tallpack International op transportverpakking voor opslag, transport en ladingzekering sluiten aan bij de Eumos EN-40509 internationale doelstellingen en afspraken betreffende ladingzekering.

Met het complete productenpallet van Tallpack International betreffende palletiseren, omsnoeren met staal- of kunststofband, wikkelen of rekhoezen speelt transportveiligheid een cruciale rol. Tallpack geeft een onafhankelijk advies voor de juiste combinatie van folie en product. Door te blijven innoveren en de markt op de voet te volgen is Tallpack in staat om kaart te brengen of de gekozen folie de beste is voor de betreffende toepassing. Daarmee garandeert Tallpack naar eigen zeggen de beste prijs-kwaliteitverhouding.

www.tallpack.nl