HomeThema'sEmpack en Packaging Innovations Utrecht 2018Supertape maakt voedselproductie veiliger en verpakkingen hersluitbaar

Supertape maakt voedselproductie veiliger en verpakkingen hersluitbaar

Tapeproducent Supertape introduceert tijdens Empack de eerste voedselveilige ducttape. De SuperFood 31201 is in te zetten voor onder andere splicing, reparatie en markering. Direct of indirect contact tussen de ducttape en voedingsmiddelen is daarbij volkomen veilig. De strenge aanpak van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit stimuleert voedselproducenten productieprocessen voedselveiliger te maken. SuperFood 31201 draagt hieraan bij.

De bestanddelen en lijmingrediënten van de ducttape voldoen aan EC-richtlijn 1935/2004 voor (in)direct voedselcontact. De ducttape wordt gecoat, gesneden en verpakt in een ISO-22000/HACCP-gecertificeerde productieomgeving. Ongediertepreventie, hygiënecontroles, schoonmaak- en glasbreukprocedures sluiten besmetting uit. Komt de tape in aanraking met verpakt of onverpakt voedsel, dan is dit 100% veilig voor het product en consumentenwelzijn.

SuperFood 31201 ondersteunt de productieprocessen in voedselomgevingen op vele manieren. De sterk klevende ducttape hecht binnen en buiten en op gladde en ruwe ondergronden, zoals kunststof, metaal, aluminium en beton. De meest voorkomende tapetoepassingen zijn folie en papier splicen, big bags en zakgoed afdichten, machines en vloeren markeren, identificeren bij inspectie, en materialen bundelen. De blauwe ducttape is met de hand te scheuren.

Naast ducttape bestaat het aanbod voedselveilige processing tapes uit enkel- en dubbelzijdige PP- en PET-tapes, permanent klevend of verwijderbaar. Het totaalassortiment voedselveilige tapes omvat ook (bedrukte) verpakkingstapes voor het betrouwbaar sluiten van verzenddozen en voor het hersluiten van productverpakkingen, zoals flowpack, sta- en blokbodemzakken.

Hersluitbare tapewrap voor extra consumentengemak

Tijdens Empack 2018 presenteert Supertape verder de EasySeal tapewrap: een voedselveilige, hersluitbare tape die flexibele foodverpakkingen, zoals flowpacks en sta- en blokbodemzakken, meerdere malen hersluit. Ten opzichte van labels biedt de tapewrap de consument meer gebruiksgemak en de merkeigenaar betere communicatiemogelijkheden. De tapewrap houdt voedsel langer vers, stimuleert het nemen van kleinere porties en beperkt voedselverspilling.

De tapewrap is door een ‘fingerlift' (niet klevende taperand) snel en eenvoudig los te halen. Verder raakt de verpakking na elke consumptie leger, waarna de tapewrap zich flexibel aan de slinkende omvang aanpast en de verpakking steeds minder ruimte in beslag neemt. Door dit afnemende verpakkingsvolume wordt na elke consumptie een nieuw deel van de tape gebruikt; de kleefkracht blijft onverminderd sterk en de verpakking goed gesloten.

De hersluitbare tapewrap voegt communicatiekracht toe en biedt merkeigenaren honderdduizenden meters aan flexibele communicatiemogelijkheden. De tapewrap is tot zes kleuren te bedrukken. Een klantspecifieke bedrukking maakt de tapewrap tot een integraal onderdeel van de visuele merkidentiteit en versterkt de branding. Voor het (tijdelijk) communiceren van promotionele acties is een bedrukte tape voordeliger dan het veranderen van de verpakking zelf.

De applicator voor het aanbrengen van de tapewrap is binnen een dag in de bestaande verpakkingslijn te integreren met behoud van de hoge productiesnelheid en machineoutput. Naast de tapewrap bestaat het aanbod voedselveilige, hersluitbare tapeoplossingen uit de tapestrip, tapeseal, bagseal, label en geïntegreerde label.

www.supertape.nl