HomeNieuwsSuccesvolle co-packer Vetipak investeert flink in de toekomst

Succesvolle co-packer Vetipak investeert flink in de toekomst

multipond-vetipak-2016

Vetipak, de in 1997 opgerichte onderneming, heeft zich gespecialiseerd in het verpakken van de meest uiteenlopende producten van de voedingsmiddelindustrie, van kant-en-klaar soepen tot diverse zoetigheden en zelfs diervoeder. In 2012 werd als experiment een eerste robot geïnstalleerd in de fabriek in Veghel. Sindsdien blijft de co-packer zich ontwikkelen met de integratie van robots in de productieprocessen. Vandaag de dag zijn er meer dan tien robots te vinden bij Vetipak.

vetipak-logo-2014Cees van de Ven van Vetipak geeft aan dat de technologische evolutie van de robots bij het bedrijf zeer snel is gegaan. Zo begon het bijvoorbeeld met een robot die de simpele taak had om Vetiboxes uit de machine te halen en te plaatsen voor intern transport. Dit resulteerde al gauw in de bestelling van een tweede robot die een extra bijdrage moest leveren aan de gezondheid en veiligheidsvoorschriften van medewerkers door taken over te nemen. “Hoe meer robots we begonnen te integreren in ons productieproces, des te meer we de mogelijkheden zagen voor Vetipak en onze klanten. We hebben hiervoor nauw samengewerkt met onze partners KUKA, ABB en Omron”, voegt Cees van de Ven toe.

Voor het afwegen van de producten vertrouwt Vetipak al jaren op de weegautomaten van Multipond, de ‘Bentley' onder de multihead weegautomaten. Recentelijk is nog een Multipond multihead weegautomaat voor mixen tot vier verschillende componenten van het type MP 24-1000/400-H-S5 voor de fabriek in Oss aangeschaft. Inmiddels werkt de co-packer met negen weegsystemen van Multipond. Mark van der Burgt van Vetipak legt de keuze uit: “Een maximale flexibiliteit en betrouwbaarheid is de eis die wordt gesteld aan onze machines. Wij moeten extreem snel op de wensen van onze klanten kunnen reageren. Dit is ook een eis die wij aan onze systeemleveranciers stellen. Bij Multipond zijn wij daarvoor precies op de goede plaats.”

Vetipak streeft ernaar continu oplossingen te vinden voor de meest diverse en complexe eisen van haar klanten en deze zo snel mogelijk te realiseren. Met het integreren van robots in haar productieprocessen en de weegkwaliteiten van Multipond bewijst de co-packer ‘Future proof' te zijn.

Kijk voor meer informatie op www.vetipak.nl.