HomeNieuwsVerpakkingenBEWI bespaart CO2 met introductie nieuwe productlijn EPS

BEWI bespaart CO2 met introductie nieuwe productlijn EPS

EPS (Expanded PolyStyreen) wordt overal ter wereld gebruikt voor o.a. verpakkingen en isolatiemateriaal. Van viskisten en de bescherming van planten in de tuinbouw, tot fietshelmen en dakisolatie. Leverancier BEWI lanceert vandaag een nieuwe productlijn: Circulum Balance. Deze lijn van nieuw (virgin) EPS-materiaal helpt klanten CO2 besparen.

“We hebben uiteraard ook gerecycled en bio-based materiaal, maar sommige bedrijven kunnen uitsluitend nieuw materiaal of conventionele grondstoffen gebruiken”, zegt Nathalie De Ridder, Sales & Marketing Director van BEWI RAW. “Denk aan strenge regels bij verpakkingen in de voedings- en farmaceutische industrie. Voor die bedrijven is deze lijn echt een uitkomst.” De nieuwe lijn volgt net als groene stroom, het mass balance principe.

BEWI RAW biedt een breed portfolio van verschillende grondstoffen voor gebruik in verpakkingen, componenten en isolatieoplossingen. Van zowel nieuw als gerecycled materiaal. Al die materiaalstromen worden gemonitord door een onafhankelijke instantie, REDcert.

De Ridder: “Vergelijk het met groene stroom, je weet niet precies wat er uit je stopcontact komt, maar je weet wel dat jouw keuze bijdraagt aan een vermindering van het gebruik van fossiele grondstoffen.” Alle Circulum Balance-producten komen daarom met een officieel certificaat van duurzaamheid.

Circulum Balance is vooral een optie voor bedrijven die hun ecologische voetafdruk willen verkleinen, maar waar het gebruik van gerecyclede producten niet haalbaar is, bijvoorbeeld in voedselverpakkingen en de farmaceutische sector. Circulum Balance voldoet aan de strenge regelgeving in deze industrieën en verlaagt tegelijkertijd de CO2-voetafdruk.

Volgens De Ridder is het gebruik van de nieuwe lijn bovendien een snelle, eenvoudige manier om als bedrijf duurzamer te werken. “Als je je CO2-uitstoot wilt verminderen, kun je natuurlijk je productieprocessen, energieverbruik en transport onder de loep nemen. Maar dan gaat het vaak om lange, gecompliceerde processen. Door te kiezen voor ons nieuwe product Circulum Balance kun je direct CO2 besparen, zonder je productie- of verwerkingsprocessen aan te passen. Ik vind deze lancering daarom een mooi voorbeeld van onze ambitie om de verandering naar een circulaire economie te leiden.”

EPS wordt veel gebruikt in de verpakkingsindustrie en de bouwsector. De Ridder: “Het is veelzijdig, sterk en licht. Bovendien bestaat het voor 98% uit lucht en biedt het uitstekende isolatie. Onze klanten gebruiken het bijvoorbeeld om gebouwen te isoleren, waardoor het energieverbruik daalt en er tonnen CO2 worden bespaard. Maar denk ook aan voedselverpakkingen, transportbescherming en kinderzitjes. EPS verbetert dus ook de voedselveiligheid, beschermt goederen en redt zelfs levens.”

www.bewi.com