HomeNieuwsVerpakkingenWell Water vermindert met bag-in-box plastic in waterkoelers

Well Water vermindert met bag-in-box plastic in waterkoelers

Door samen te werken met DS Smith aan een bag-in-box verpakking, werd een lange termijn verpakkingsoplossing ontworpen om Well Water's duurzaamheidsambitie waar te maken, ondersteunend aan een meer Circulaire Economie.

Concrete voordelen van de ontworpen bag-in-box

  • De bag-in-box is een BPA-vrije verpakking.
  • De zak is smetvrij, wat betekent dat de smaak van het water niet verandert, en is ook hygiënischer dan plastic alternatieven, omdat elke zak zijn eigen kraan voor vers water heeft.
  • De dozen zijn gemakkelijker op te bergen dan plastic flessen, en zijn lichter en gemakkelijker te tillen.
  • De verpakkingsoplossing van DS Smith resulteerde in een afname van meer dan 60% van het aantal vrachtwagenbewegingen en de daarmee gepaard gaande CO2-uitstoot.

Nieuwe machines voor afvullen en verpakken van dranken

Naast de verpakking zelf, investeerde Well Water in de OTOR-lijn verpakkingsmachine voor de drankenindustrie van DS Smith om ervoor te zorgen dat de materialen geoptimaliseerd konden worden.

BPA-vrij alternatief voor plastic waterkoelers

Chemicaliën zoals BPA in plastic verpakkingen kunnen in zeer kleine hoeveelheden migreren naar het voedsel en de dranken die ze bevatten. Door te kiezen voor de BPA-vrije bag-in-box van DS Smith komt Wellwater tegemoet aan de toenemende gezondheidszorgen die de EFSA (European Food Safety Authority) in verband brengt met de blootstelling aan BPA via voeding.

Schoon water op kantoor zonder verontreiniging

De gekozen oplossing werkt bovendien met vacuümzakken, waardoor de koeler het water niet meer kan verontreinigen, volledig in lijn met de slogan “Purity by design”.

Besparing op transportkosten

De verpakkingsoplossing van DS Smith zorgde voor een vermindering van meer dan 60% van het aantal vrachtwagenbewegingen en de bijbehorende CO2-uitstoot. In hun zoektocht om plastic uit hun producten te bannen, creëerden Well Water en DS Smith een nieuwe bag-in-box oplossing die zowel milieuvriendelijk als efficiënt is. Ze ontdekten dat het traditionele model van plastic waterkoelerflessen niet deugt, omdat er honderden “waterkilometers” gemaakt moeten worden voordat er winst gemaakt kan worden.

Oprichter en voorzitter van Aqueduct – Well Water

“Het was geweldig om met DS Smith samen te werken aan onze unieke bag-in-box-verpakking. Het ondersteunt ons doel om plastic te verminderen en de duurzaamheid van producten te vergroten. Het is een positieve vervanging voor de gezondheid omdat het BPA-vrij is.”

Bewezen besparingen in de praktijk

De introductie van de nieuwe bag-in-box was zeer succesvol: De overstap van plastic flessen voor eenmalig gebruik naar Purely Scottish Natural Mineral Water in a Box, in combinatie met een slimme herbruikbare aluminium 500 ml fles bespaarde een van de huidige klanten van Well Water jaarlijks 680.000 plastic flesjes per jaar uit slechts één depot in een grote toeleveringsketen met meerdere depots. Een andere afnemer bespaarde 1,37 miljoen plastic flesjes in een half jar tijd en er worden nog meer aanzienlijke hoeveelheden verwacht.

Ontworpen conform de Circular Design Metrics

Onze Circular Design Metrics , die de prestaties van een verpakkingsontwerp vergelijkt aan de hand van een reeks indicatoren, toont aan dat het nieuwe bag-in-box product 96% materiaalgebruik heeft – waardoor de hoeveelheid afval die van nature tijdens het productieproces ontstaat, aanzienlijk wordt verminderd. 98% van de oplossing is recyclebaar en 96% van de gebruikte materialen is afkomstig uit hernieuwbare bronnen.”

www.dssmith.com/nl