Het online platform voor de verpakkingssector
Pack Online | Nieuws | Stora Enso brengt Performa Bright op de markt

Stora Enso brengt Performa Bright op de markt

storaenso-performabright

Stora Enso begint het nieuwe jaar met een herzien aanbod in karton en de introductie van nieuwe producten. Op de vakbeurs Pro Sweet 2010introduceert de onderneming Performa Bright, een nieuw alternatief voor het verpakken van chocolade en snoepgoed. Stora Enso presenteert ook nieuw Ensocoat, met verbeterde drukeigenschappen voor ‘high-end’-verpakkingen, en een meerlaags karton met kraft achterzijde CKB, dat staat voor een aanzienlijke rendementsverbetering.

storaenso-logo“De initiële drijvende kracht achter verpakkingsontwikkelingen zijn de consumenten. Boven aan onze agenda staat dat het er om gaat op het ‘point of sale’ hun aandacht te krijgen en ze te overtuigen van de kwaliteit en de duurzaamheid van het product”, zegt Wilfried Schmahl, Sales Director bij Stora Enso Carton Board. Hij introduceerde het nieuwe kartonaanbod tijdens het seminar over chocoladeverpakkingen, dat Stora Enso tegelijk met Pro Sweet 2010 organiseerde.

“Wij reageren op de voorkeuren van de markt door in toenemende mate de voordelen van karton over het voetlicht te brengen. Denk aan het feit dat het hernieuwbaar is en dat het klimaatvriendelijk en duurzaam is. Maar wij moeten ook in staat zijn onze producten zo te ontwikkelen dat wij daarmee onze klanten en partners in staat stellen innovatief te werken”, zegt Schmahl. “Ik ben er erg blij mee dat wij zojuist belangrijke productontwikkelingsprojecten in onze fabrieken in Zweden en Finland hebben afgerond en nu een reeks vernieuwingen en verbeteringen kunnen introduceren.”

Chocolademerken vertrouwen op Performa

Het merk Performa, met producten als Performa White, Performa Natura en Performa Alto, neemt een belangrijk aandeel voor zijn rekening van de volumes die Stora Enso verkoopt ten behoeve van chocolade- en snoepverpakkingen. “Tot ons genoegen kunnen wij nu Performa Bright (afkomstig uit onze Fors-fabriek) introduceren als nieuwste lid van de Performa-kartonfamilie. Dit product is een nieuw bewijs van onze expertise in het gebruik van chemi-thermomechnische pulp, waardoor wij in staat zijn deze geur- en smaakneutrale kartons aan te bieden voor producten als suikerwerk, chocolade en snoepgoed. Die zijn zeer gevoelig voor het juiste verpakkingsmateriaal. Performa Bright heeft een witte, maar ongestreken achterzijde, zoals die vereist is voor de betere kwaliteit chocoladedozen. Daarmee worden zowel de visuele kwaliteiten als de emotionele aantrekkelijkheid van het merk versterkt”, zegt Schmahl.

“Stora Enso heeft om de hoge kwaliteit en de geur- en smaakneutrale eigenschappen te garanderen voor zijn kartons de meest stringente toleranties volgens de Robinson-tests die in de markt gelden gehanteerd. Performa Bright maakt nu deel uit van de ‘product family’ met het laagste Robinson test- en migratieniveau in de markt. Het is geschikt om ‘fijn’ snoepgoed, waarvoor langdurige geur- en smaakneutraliteit een vereiste is, in te bewaren. Toch voldoet het aan de eisen die de markt stelt op het gebied van kostenefficiency”, zegt Schmahl. Performa kartons worden ook ingezet om cosmetica, medicijnen en voedsel te verpakken. Dankzij het gebruik van chemi-thermomechanische pulp (CTMP) in de middelste laag bieden deze kartons veel volume en een hoge stijfheid, zonder concessies te doen aan de zuiverheid van het materiaal en de goede drukeigenschappen.

Nieuw Ensocoat voor ‘high end’-toepassingen

Met zijn nieuwe Ensocoat richt Stora Enso zich op ‘high end’-verpakkingen. De beste en fijnste chocolade wordt verpakt in dozen die voorzien van speciale effecten, zoals met prägen en foliedruk. “Ensocoat biedt als puur gebleekt sulfaatkarton (SBS = solid bleached sulphate board) het mooiste oppervlak en de beste mechanische eigenschappen voor dergelijke toepassingen. Wij hebben recent de receptuur van Ensocoat aangepast en ook de optische eigenschappen zijn verbeterd. De drukresultaten zijn geweldig”, zegt Ari Tanninen, Market Support Manager, Stora Enso Carton Board van de fabriek in Imatra, Finland.

Voor de introductie van nieuw Ensocoat zijn verscheidene testruns gemaakt op de kartonmachine en is in nauwe samenwerking met vooraanstaande verpakkingsproducenten -verpakkingen ook de bedrukking getest. Doel daarvan was er zeker van te zijn dat de kwaliteit van Ensocoat in verschillende batches steeds consistent is en dat het ook onder de meest veeleisende omstandigheden probleemloos zijn werk doet. Naast deze technische ontwikkelingen werkt Stora Enso met de introductie van Ensocoat 2S als vervanging voor het vroegere Ensogloss ook aan zijn merkenportfolio.

Meer verpakkingen van minder

Bij Stora Enso CKB-karton was de aandacht gericht op hoe je meer van minder kunt maken. Dit sterke, meerlaagse karton met kraft achterzijde uit de Skoghall fabriek van Stora Enso in Zweden is voortaan tot 20 g/m2 lichter dan tevoren. Maar de stijfheid is net zo hoog als altijd. Dankzij nieuwe ‘state-of-the-art’- technologie op de kartonmachine maakt het nieuwe ‘lean’ CKB het mogelijk per ton karton meer verpakkingen te produceren.

Naast de merken Ensocoat, Performa en CKB omvat Stora Enso’s kartonselectie ook Tambrite vouwkarton en de Triplex-‘familie’ van WLC-kartons.

Bron: Packdirect.com

Gepubliceerd op:
4 februari 2010


Gepubliceerd door:
Lody van Berkel

Precia Molen biedt weegoplossingen voor voedingsmiddelenindustrie
precia-molen-empack-2 Precia-Molen biedt een compleet assortiment voor de voedingsmiddelenindustrie, waaronder load cells, montagemateriaal en programmeerbare industriële indicators, weegschalen speciaal ontwikkeld voor de voedingsmiddelenindustrie met een beschermingsgraad tot IP69K afhankelijk van het model, eenvoudige, multifunctionele en programmeerbare indicators met kleurendisplay en touchpad, controlewegers, weegbruggen en laboratorium weegschalen. Meer dan 300 gespecialiseerde service-engineers zorgen voor een vakkundige installatie, […]

DS Smith wint voor zevende jaar op rij onderscheiding van Mars
dssmith-mars-1 DS Smith heeft vier prijzen gewonnen op de jaarlijkse awards die Mars uitreikt aan leveranciers van papiergebaseerde en flexibele verpakkingen. De fabriek in het Noerdlingen in Duitsland mocht opnieuw de eerste prijs in ontvangst nemen in de categorie Golfkarton, Corrugated Site of Quality Excellence en drie Perfect Performance Awards werden uitgereikt aan Kutno in Polen, Toury […]

Symach en Wiskerke Onions vieren hun 10-jarige samenwerking
symach-wiskerke Dit jaar vieren Symach en Wiskerke Onions hun 10-jarige samenwerking. Deze samenwerking begon eind 2005 met de levering van een palletizer. Johnny de Bat van Symach sloot deze eerste overeenkomst met Jaap Wiskerke. Door de sterke groei had Wiskerke Onions al snel behoefte aan meer capaciteit, extra opties en een betere interne logistiek. Er volgden […]

Moonen Packaging verkoopt zo min mogelijk verpakkingsmateriaal
moonen-ge-4 Moonen Packaging is een internationale en onafhankelijke verpakkingsgroothandel in Weert, die zo min mogelijk verpakkingsmaterialen verkoopt. Vrij om in andere materialen te denken en om zelf de regie te nemen over ontwerp en ontwikkeling van duurzame verpakkingsoplossingen. Hiervoor zoekt Moonen de verbinding met de juiste partijen in haar wereldwijde netwerk. “Klanten hebben zo altijd toegang […]

Kabinetsmedewerker van Liesbeth Homans debatteert op Empack
liesbeth-homans Samen met toonaangevende partners organiseert Empack jaarlijks een boeiend seminarieprogramma, waar ruimte is voor hot topics. De seminaries gaan gepaard met een uitgebreide mogelijkheid tot netwerken. De ochtendsessies eindigen met een VIP Business-lunch en de middagsessies beginnen hiermee. Op die manier kunnen de deelnemers in een gezellig kader bijpraten en op een informele manier contacten […]

Tweets
Nieuws
Vacatures
Leveranciers
Producten
Marktplaats
Foto
Video
Agenda