HomeNieuwsMachinesRitter Sport betreedt nieuwe markten met machines van Bosch

Ritter Sport betreedt nieuwe markten met machines van Bosch

De chocoladeconsumptie in India en China neemt steeds meer toe. Dit in tegenstelling tot de stagnerende consumptie in bijvoorbeeld Duitsland. In dergelijke landen behoort chocolade namelijk tot de groeiende rijkdom van de nieuwe middenklasse. Ritter Sport is een van de meest succesvolle merken op de markt. Het productiebedrijf achter Ritter Sport, Alfred Ritter, biedt momenteel 28 verschillende smaken en veel speciale producten. De productiefaciliteiten voor de verkoop in meer dan honderd landen bevinden zich sinds 1912 in het Duitse Waldenbuch. Het exportaandeel is al meer dan een derde en groeit snel.

Een groot deel van het succes komt voort uit de verpakking met felle kleuren en natuurlijk de kenmerkende kwadratische vorm van de chocolade. Al sinds 2000 maakt Ritter gebruik van technologie van Bosch Packaging Technology. Voor het bieden van meer variëteit aan klanten en het veranderen van provisioning naar ordergerelateerde assemblage, is een flexibel machinepark voor Ritter noodzakelijk. Met de negentien machines van Bosch Packaging Technology wordt het hele verpakkingsproces geoptimaliseerd.

Klaus Hätinger, hoofd van de productietechnologie bij Ritter, vertelt: “Bosch was lange tijd bekend bij ons als leverancier van betrouwbare verpakkingsmachines en goede service. We werden echter overtuigd door de manier waarop onze werkelijke behoeften en vereisten werden overwogen en vervuld. Met de machines die we gebruiken zijn we in staat om binnen tien tot vijftien minuten naar andere formaten te converteren. En dit allemaal zonder afzonderlijke hulpmiddelen.”

Klik hier om verder te lezen…

Kijk voor meer informatie op www.boschpackaging.com.