HomeDossiersDuurzaamheidPuustelli behaalt verbluffende resultaten met verpakkingen DS Smith

Puustelli behaalt verbluffende resultaten met verpakkingen DS Smith

Puustelli Group Oy, producent van keukenmeubelen voor klanten in Finland, Zweden, de Baltische Staten en Rusland, staat bekend om haar hoge kwaliteit en het streven naar verantwoordelijk gedrag bij de productie van alle producten. In dat kader heeft het bedrijf samen met verpakkingsexpert DS Smith een nieuw type verpakking bedacht voor keukenmeubelen, waarbij de plastic verpakkingen worden vervangen door recyclebaar en milieuvriendelijk golfkarton.

En dat was een stevige uitdaging die met beide handen werd aangepakt door DS Smith. De meubelen van Puustelli werden tot op heden verpakt in plastic met eveneens plastic hoekbeschermers en plastic krimpfolie. Die oplossing bleek niet langer te passen bij de milieudoelstellingen van het bedrijf.

Flexibel en een perfecte pasvorm

Daarnaast leverde het plastic onvoldoende bescherming tijdens het transport waardoor er regelmatig beschadigde goederen waren. Om dit probleem het hoofd te bieden, werd verpakkingsexpert DS Smith ingeschakeld.

DS Smith ging aan de slag en ontwikkelde zeven verschillende afmetingen golfkartonverpakkingen. Met flexibiliteit en een perfecte pasvorm als uitgangspunt werd een serie golfkartonverpakkingen ontwikkeld voor maar liefst 2.000 verschillende artikelen van Puustelli. Daarmee werd voldaan aan de wens voor grote besparingen op het gebied van bestellingen, opslag en uitvoering.

Significante kostenbesparing

De hieruit voortvloeiende resultaten zijn verbluffend. De nieuwe oplossing voorkomt de verwijdering van 32.000 kilogram plastic verpakkingen per jaar. Daarnaast biedt het een significante kostenbesparing door verbeterde bescherming tijdens het transport.

Bovendien is er in lijn met de filosofie van Puustelli Group Oy een sterk verbeterde duurzaamheid. Tot slot zijn ook de opslagkosten sterk gedaald, omdat er slechts zeven types golfkartonverpakkingen zijn waardoor en gemakkelijker besteld kan worden en de distributie sneller verloopt.

www.dssmith-packaging.nl